DCG zet superstap richting titel na zege op DSOV

In de zondag derde klasse C stond de nummer een ‘DCG’ tegenover de nummer twee ‘DSOV’. Met zes punten verschil   in het voordeel van de Amsterdammers kon DSOV vandaag dus goede zaken doen. Het lukte de ploeg uit Vijfhuizen niet om te stunten. Al na een kwartier  scoorde DCG en in de acht minuten voor tijd  was het weer raak voor DCG . Het kampioenschap steeds meer in zicht.

Aan het begin van de wedstrijd begon DCG aanvallend. DSOV verdedigde gestaag, maar DCG controleerde het spel. Zo ook in de vijftiende minuut; na snel combinatiespel, schoot Bouwmeester op doel. In eerste instantie leek keeper Ziere de bal te hebben, maar de bal glipte toch door zijn handen: 1-0.

_DSC8878

DSOV kreeg na de 1-0 vooral kansen via counters.  Een aantal uitbraken kwamen vooral door de snelheid van Verburg en Wilderom. Met sterk verdedigend werk werden deze kansen  ingedamd. Beide ploegen beschikken over veel individuele klasse en maakten het elkaar lastig.

In de tweede helft ging het spel gelijk op. DSOV begon meer te voetballen, probeerde kansen te creëren, maar kwamen niet verder dan het zijnet.  DCG had moeite het spel te controleren, aangezien de tegenstand niet verzwakte. Toch lukt het ook de koploper om nog genoeg kansen te creëren. Na lang samenspel tot aan het strafschopgebied kwam de bal via van Lemmeren voor de voeten van Steward. Deze besloot vanaf de rechterkant een kans te wagen. Hij schoot richting de verre hoek. Keeper Ziere dook nog, maar kon niet verhinderen dat de bal in de 82e minuut het doel in ging: 2-0.

_DSC8710

_DSC8766

Met nog acht minuten op de klok lukte het de ploeg uit Vijfhuizen niet meer om een tegentreffer te maken. In 91e minuut wist Ziere nog te voorkomen dat de voorsprong van de Amsterdammers nog groter werd door een hard schot van Haddadi uit het doel te tikken.

Met negen punten voorsprong op de nummer twee lonkt het kampioenschap voor DCG. Echter, blijven de spelers en de trainer realistisch en weten ze dat het spel nog niet gespeeld is. Trainer John Limon is tevreden over het team en het spel dat zij hebben geleverd. ‘Wij hebben ons aan de afspraken gehouden die wij van tevoren hadden opgesteld. We moesten balbezit houden en ons niet laten leiden door emoties. Wij hebben geprobeerd de controle te behouden, door rustig te blijven. Dit is gelukt. We zijn deze wedstrijd goed met de druk omgegaan. Daarnaast wil ik nog even kwijt dat ik het fijn vind om te zien dat het voetbal zo leeft. Er komen veel toeschouwers en supporters, dat hebben we nodig.’