Home / Homepage / De Boer van Fortius naar Waterwijk

De Boer van Fortius naar Waterwijk

Mark de Boer is komend seizoen de nieuwe trainer van Waterwijk (zaterdag). De Amsterdammer is momenteel nog trainer van de Amsterdamse derdeklasser Fortius. Met zijn huidige club doet hij nog mee om een plek in de nacompetitie.

Bij Waterwijk moest door gezondheidsredenen de huidige trainer Henk Pieterse vorige week afhaken. Tot het einde van het seizoen ondersteunt Peter Kruithof de andere trainer Frans Walther nog.

De Boer staat met Fortius op dit moment vijfde in de derde klasse. Voor hij daar begon bracht hij het zondagteam van CTO’70 uit Duivendrecht van de vierde naar de derde klasse. De nieuwe trainer van Waterwijk zaterdag heeft een verleden als jeugdcontractspeler van Ajax. Daar moest hij door gezondheidsproblemen stoppen met voetbal.

,,De Boer past uitstekend in onze filosofie voor de zaterdag één. Hij is jong en wil meehelpen aan onze doelstelling binnen de vereniging’’, verklaart technisch coördinator Iwan Klaverweide van Waterwijk op Almere Vandaag. De nieuwe trainer werd voorgedragen door de technische commissieleden Frans Walther en Peter Kruithof. ,,Wij zochten een trainer die er voor kan zorgen dat het zaterdagteam in de derde klasse blijft. Daarnaast willen we dit team nadrukkelijk een rol laten spelen bij de ontwikkeling van jonge talenten binnen het seniorenvoetbal’’, vult Klaverweide aan.

Waterwijk heeft in de technische doelstelling het zondagteam als belangrijkste bestempeld. Vanuit de technische commissie van de vereniging is de aanbeveling de sterkste A-junioren door te laten stromen naar de zondag. ,,Maar er is hier nog een behoorlijk potentieel die na wat ervaring te hebben opgedaan mee kan in de zondag. Die ervaring laten we ze krijgen in het zaterdagteam”, stelt Frans Walther. De huidige trainer gaat na dit seizoen verder in de technische commissie als adviseur.

Send this to a friend