De Brug heeft geen kind aan DWV

Na een lange periode van afkeuringen werd er onder een stralend zonnetje eindelijk weer eens gevoetbald op het zo geplaagde Sportpark Elzenhagen. In haar eigen omgeving ontving het noord-Amsterdamse D.W.V. het Haarlemse De Brug dat nog zonder puntverlies goed mee doet om de 1e periode in de 5e Klasse B. De gastheren zijn nog steeds in afwachting van de eerste seizoens overwinning dus een moeilijk duel lag in het verschiet.

Vanaf de eerste minuut kwam de verwachting ook uit want de De Brug liet er vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Landman geen gras over groeien. In een hoog tempo werd de D.W.V. achterhoede regelmatig uit elkaar gespeeld en de openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 10e minuut was het al raak toen een goede voorzet vanaf de flank onhoudbaar werd ingekopt en de 0-1 op het scorebord zette. Nog voordat de 1e helft halverwege was viel de 0-2 achter D.W.V. doelman Jeffrey Boakye die voor de tweede maal kansloos was bij een kopbal van een der De Brug aanvallers. Keer op keer sneden de Haarlemmers als een warm mes door de de noord-Amsterdamse boter heen. De D.W.V. achterhoede moest het antwoord keer op keer schuldig blijven op de vele lopende mensen en het goede combinatie spel. In de 26e minuut kon een van de vele combinatie’s van dichtbij worden binnen getikt en ook vijf minuten voor rust werd de D.W.V. defensief helemaal uit elkaar gespeeld met een vierde treffer tot gevolg. Hier tegenover stelde de thuisploeg slechts één goede individuele actie van Moamaer Heerenveen die op de rand van het strafschopgebied echter al in schoonheid stierf.

In de 2e helft kwamen de D.W.V.-ers een stuk strijdvaardiger de kleedkamers uit. De Brug was nog steeds een paar maatjes te groot maar de gastheren weigerde mee te werken aan een monsterscore en verdedigde zich met hand en tand. Zodoende duurde het tot de 57e minuut voordat de 0-5 de boeken in ging. Een hard en geplaatst schot kon in eerste instantie nog gekeerd worden door de beste D.W.V.-er Boakye (die zijn ploeg voor dubbele cijfers behoede) maar van dichtbij kon de terugspringende bal simpel worden binnen getikt. Nog geen zes minuten na deze treffer werd ook de 0-6 nog aangetekend waarna De Brug het wel voor gezien hield. De bepalende spelers bij de Haarlemmers werden na deze treffer vroegtijdig naar de kant gehaald met het oog op de komende kraker tegen mede koploper United/DAVO volgende week zaterdag. De D.W.V.-ers hadden een harde les geleerd en wisten eigenlijk vanaf het begin signaal dat de punten niet tegen deze opponent behaald diende te worden.