Home / Algemeen / De Dijk, Ajax en JOS Watergraafsmeer nu al zeker van deelname KNVB beker

De Dijk, Ajax en JOS Watergraafsmeer nu al zeker van deelname KNVB beker

De kwartfinales moeten nog gespeeld worden maar vier Amsterdamse clubs zijn nu al zeker van de deelname aan de landelijke KNVB beker voor betaaldvoetbal clubs in het seizoen 2014/2015. Het gaat om AFC, De Dijk, Ajax en JOS Watergraafsmeer.

Normaal gesproken plaatsten alleen de halve finalisten zich voor het landelijke bekertoernooi, maar momenteel is er een situatie ontstaan dat we nu al kunnen zeggen dat alle kwartfinalisten zich daar voor plaatsen.

Van de acht teams die nog kans maken op de beker plaatsen de clubs die uitkomen in de Topklasse zich rechtstreeks voor de eerste ronde. In dit geval dus IJsselmeervogels, Spakenburg en GVVV. Het tweede team van AFC mag daar hoe dan ook niet in uitkomen!

Dat heeft tot gevolg dat, ongeacht de uitslagen van de kwartfinale, de andere vier teams (De Dijk, JOS Watergraafsmeer, Ajax en Spirit’30) zich al geplaatst hebben voor de landelijke beker.  Voor de De Dijk zal dat de eerste keer in de historie van de club zijn.

Naast bovengenoemde clubs zal ook AFC deelnemen als ploeg uit de Topklasse. Indien AFC kampioen wordt of een periodetitel winst zal het pas in de tweede ronde instromen. Amsterdam is komend seizoen dus in ieder geval dor vier teams vertegenwoordigd. Mocht Chabab zich rechtstreeks handhaven (dus niet via de nacompetitie) dan zullen ook zij een plek in het bekertoernooi krijgen toegewezen.

De eerste ronde, met uitsluitend amateurclubs, zal gespeeld worden op woensdag 27 augustus 2014.

Programma kwartfinale:

#

Datum Thuis Uit

Uitslag

I

19/3  20:00

IJsselmeervogels De Dijk

J

30/3 14:00

AFC 2 JOS Watergraafsmeer

K

25/3 20:00

Spakenburg Ajax

L

29/3 17:00

GVVV Spirit’30

Programma halve finale:

#

Datum Thuis Uit

Uitslag

M

Winnaar wed. J Winnaar wed. K

N

Winnaar wed. L Winnaar wed. I