De Dijk bijna gedegradeerd na oorwassing op eigen veld door ASWH

Het verblijf van De Dijk in de Derde Divisie Zaterdag hangt aan een heel dun sliertje. De ploeg van Kees Oostermeijer werd op eigen veld met maar liefst 0-7 afgeslacht door ASWH. Directe degradatie lijkt onafwendbaar voor de Amsterdammers, want in de resterende vier duels moeten er tien punten worden goed gemaakt op Eemdijk en SJC.

Nota bene tegen ASWH ging het zaterdag helemaal mis voor De Dijk. In Hendrik-Ido-Ambacht pakte de formatie uit Schellingwoude eerder dit seizoen nog één van de weinige zeges. (1-4 red.). Op deze hete middag in april kon de ploeg het niet meer opbrengen om een zelfde soort wedstrijd te laten zien.

De Dijk keek al vroeg in dit duel tegen een achterstand aan via een kopbal uit een corner van Gilmaro van de Werp. In de verdere openingsfase dicteerde ASWH het spel en De Dijk wachtte haar kansen af via de counter. De betere kansen waren er voor de pauze voor de gasten. Een inzet van Bilal el Amrani werd voor de lijn weggehaald en een schot van Ismail Yildirim eindigde op de paal. In het slot van de eerste helft zakte De Dijk verder door het ijs. Na hands binnen de zestien zorgde Peter Verhoeve vanaf de elf meter voor de 0-2 en Yildirim gleed twee minuten voor de pauze de 0-3 binnen.

In het tweede bedrijf was het binnen zestig seconden opnieuw raak voor ASWH. Yildirim was alert bij de rebound van een poging van Jesper van den Bosch: 0-4. Diezelfde Yildirim maakte daarna zijn hattrick compleet door het leer in de rechterbovenhoek te jagen: 0-5. De pijn werd voor De Dijk in het laatste kwart nog erger. Lester Pires tekende voor de zesde van ASWH en het slotakkoord was tien minuten voor het einde voor Yildirim, die zijn vierde treffer van de middag maakte.

De Dijk lijkt zich met dertien punten uit dertig wedstrijden te mogen opmaken voor de Hoofdklasse. Aankomend weekeinde mag de equipe uit Noord in Heemskerk op bezoek bij ODIN’59. Een zege is het enige dat De Dijk nog in de race houdt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie Zaterdag.

Archieffoto

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)