De Dijk blijft in spoor koploper

De Dijk blijft het in de zondag eerste klasse A goed doen. De ploeg van Juan Fernandez Coto versloeg het laag geklasseerde Purmersteijn met 2-0. De spanning neemt met de week toe. Aanstaande donderdag haalt De Dijk in tegen DEM.

Na veel puntverlies in het begin van de competitie liet De Dijk nog wel eens onnodig punten liggen. Die tijd lijkt voorbij. Tegen Purmersteijn werd er na een matige eerste helft uiteindelijk vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen. Het eerste bedrijf kende weinig hoogtepunten. De best kans voor de Amsterdammers kwam na ruim twintig minuten spelen toen Mostapha El Aamrani Xavier Amanada een goede mogelijkheid bood. Purmersteijn werd vlak voor rust gevaarlijk. De Dijk speler Olaf Lindenbergh kopte wat ongelukkig en verschalkte bijna zijn eigen doelman. Het waren de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft.

17032013DeDijk-Purmersteijn1

Drie minuten na de hervatting was het wel raak voor de Amsterdammers. El Aamrani ging er vandoor aan de linkerkant, passeerde zijn directe tegenstander, en liet Chakib Tayeb met het hoofd scoren. Iets dat de aanvaller niet vaak doet. Na de openingstreffer verzuimde De Dijk verder afstand te nemen. Invaller Kwong-Wah Steinraht kon twee keer toe, alleen voor de keeper, niet tot scoren komen. Tayeb herhaalde dat kunstje en dus bleef het nog lang onnodig spannend want Purmersteijn had in de tweede helft weinig in te brengen.

17032013DeDijk-Purmersteijn2

In de 87ste minuut kwam aan alle onzekerheid een einde toen El Aamrani de bevrijdende 2-0 maakte. De Dijk blijft met JOS Watergraafsmeer en Zeeburgia is een felle strijd gewikkeld om de titel. Op paaszaterdag staat De Dijk tegen over Zeeburgia. Het is de eerste van de drie directe confrontaties tussen de kampioenskandidaten.