De Dijk blijft winnen

De Dijk heeft de stijgende lijn goed te pakken. Vandaag werd er met 1-2 gewonnen bij Hercules in een wedstrijd die op en neer ging en ook anders had kunnen aflopen. De Dijk trekt de laatste tijd echter steeds aan het langste eind en staat nu zelfs op een gedeelde eerste plaats op de ranglijst in zondag 1A, mede omdat Zeeburgia niet in actie kwam vandaag. Het was wel heel lang wachten voordat er gejuicht kon worden. In de blessuretijd voltrok de Dijk het vonnis pas.

Het was een boeiend duel vanmiddag in Utrecht op de velden van Hercules. Twee ploegen die voluit voor de winst speelden kregen genoeg kansen om te scoren. In de vijfde minuut was het Kwong Wah Steinrath die op aangeven van Moaad El Aakel De Dijk al op voorsprong kon zetten, maar hij miste. Even later kreeg Hercules twee goede mogelijkheden, maar waar keeper Michel van Kampen eerst nog mis zat, redde hij even later knap. In de 25e minuut raakte Hercules zelfs de paal. Het was typerend voor het spel, dat snel op en neer ging. Beide ploegen kwamen voor rust echter niet tot scoren.

Ook na de rust hoefden de toeschouwers zich niet te vervelen. Hercules brak de ban. Een foute pass van El Aakel leidde de tegengoal in en De Dijk stond op dat moment met lege handen. De Amsterdammers toonden echter een goede teamspirit en gingen op zoek naar de aansluiting. Trainer Juan Fernandez Coto greep in en haalde Steinrath en Saffier Amando naar de kant. Fouad Benfiguera en de licht geblesseerde Mostapha El Aamrani waren de vervangers en dat gaf wat meer druk naar voren. In de 73e minuut zette De Dijk een aanval op via Erik Piquet, die El Aamrani aanspeelde. Deze wist op zijn beurt Tim Ruder te bereiken, die kon afwerken. 1-1. In het laatste kwartier zette De Dijk alles op alles om de volle winst binnen te halen. Na kansen voor El Aakel en Benfiguera, was het opnieuw Ruder die in de blessuretijd de drie punten binnenhaalde. Piquet was opnieuw degene die de aanval opzette en El Aamrani was opnieuw het tussenstation. Ruder werd met twee goals de matchwinner, maar de grootste winst vandaag was dat De Dijk niet van opgeven wilde weten.

De Dijk doet nu volop mee voor de titel in zondag 1A. Aanstaande donderdag moet het thuis spelen tegen DEM. Er vanuit gaande dat deze wedstrijd gewonnen wordt, kan de ploeg van Coto rustig kijken wat de twee concurrenten, JOSWatergraafsmeer en Zeeburgia tegen elkaar klaarspelen.

Foto: De Dijk-Hercules eerder dit seizoen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!