De Dijk buigt pas in laatste halfuur voor Harkemase Boys

Ook tegen Harkemase Boys is De Dijk er niet in geslaagd de eerste overwinning te pakken in de Derde Divisie zaterdag. Opnieuw bood de ploeg van Kees Oostermeijer goed partij, maar stond het na afloop met lege handen. De Friezen waren met 1-4 te sterk.

In augustus kwamen beide ploegen elkaar al een keer tegen; toen won Harkemase Boys in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker met 2-1. De competitiewedstrijd vertoonde veel gelijkenissen met dat bekerduel. Ook nu kwam Harkemase Boys voor rust aan de leiding, poetste De Dijk de achterstand in de tweede helft weg en werden de Amsterdammers in de slotfase geklopt. Dat laatste gebeurde nu een stuk eerder: de 1-4 eindstand stond tien minuten voor tijd al op het scorebord.

Na achttien minuten opende Noureddine Boutzamar de score. Zijn vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied verdween buiten het bereik van de jonge doelman Kay Hilverink – keepte in de jeugd van Almere City en ADO Den Haag – in het net. Zo’n tien minuten na rust trok Kubilay Koylu de stand gelijk. De clubtopscorer was drie maanden geleden in Friesland ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

In deze fase had De Dijk de bezoekers precies waar het ze hebben wilde. Harkemase Boys werd onder druk gezet, maar een Amsterdamse voorsprong bleef uit. Vrijwel uit het niets kwamen de gasten aan de leiding. Johnny de Vries legde de bal breed op Henny Bouius, die de 1-2 in het lege doel schoof. Daarna was de thuisploeg geknakt.

In het laatste halfuur liep Harkemase Boys uit naar 1-3. Met een fraaie stift liet Berwout Beimers keeper Hilverink kansloos en in de 79ste minuut bepaalde Johnny de Vries, op aangeven van Robert Stelpstra, de eindstand op 1-4. De Dijk blijft zo laatste staan. Omdat alle concurrenten ook verloren, is de achterstand op de nacompetitieplekken nog steeds vier punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.