De Dijk door nederlaag in Lisse weer hekkensluiter

Een week na de onvermijdelijke degradatie van De Dijk staan de Amsterdammers nu ook weer onderaan in de Derde Divisie zaterdag. De ploeg van Kees Oostermeijer ging op bezoek bij FC Lisse met 3-1 onderuit en werd op doelsaldo voorbijgestreefd door Achilles’29.

Na negen minuten keek de laagvlieger al tegen een 1-0 achterstand aan. Rik Vermeulen kreeg een vrije doortocht naar het doel en klopte keeper Kay Hilverink. De negentienjarige keeper werd in het verdere verloop van de eerste helft nog twee keer geklopt. Rowdy van der Putten tikte van dichtbij de 2-0 binnen en een goal van Arubaans international Leroy Oehlers zorgde ervoor dat het duel voor de rust al gespeeld was.

De ruststand had ook 4-0 kunnen zijn, alleen werd een tweede treffer van Vermeulen afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft probeerde De Dijk hier iets tegenover te zetten om toch de eer te redden. Lisse-doelman Jochem Lensen werd tot meerdere reddingen gedwongen, maar de eretreffer liet tot de slotminuut op zich wachten. Op aangeven van invaller Damien Menzo bepaalde de naar ZSGOWMS vertrekkende Clayd Olf de eindstand op 3-1.

Omdat het eveneens gedegradeerde Achilles’29 een punt pakte bij DOVO (3-3) heeft De Dijk de rode lantaarn weer in handen. De Amsterdammers nemen volgende week op eigen veld tegen datzelfde DOVO afscheid van de Derde Divisie zaterdag. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.