De Dijk en JOS treffen elkaar twee keer in acht dagen

Onze wedstrijd van de week komt deze keer weer uit de zondag hoofdklasse. Aan de Schellingwouderdijk treffen De Dijk en JOS Watergraafsmeer elkaar zondag in competitie verband. Een week later spelen ze tegen elkaar in het kader van de beker op Sportpark Drieburg.

Beide clubs hebben een rijke historie, maar troffen elkaar slechts vier keer. Het Amsterdamsche Voetbal zet alle ontmoetingen voor u op een rij. Beiden ploegen won twee keer. Nog nooit werd het gelijk.

Op 25 maart 2012 won De Dijk met 2-1 van JOS door twee treffers van Chakib Tayeb
Op 25 maart 2012 won De Dijk met 2-1 van JOS door twee treffers van Chakib Tayeb

Alle ontmoetingen waren tot op heden in de eerste klasse A. In het seizoen 2011/2012 won JOS de eerste ontmoeting met 1-0 door een doelpunt van Alex de Bruijne. Later dat seizoen won De Dijk haar thuiswedstrijd met 2-1. Chakib Tayeb was de grote man door twee keer te scoren. Maurice Renger scoorde tegen.

In het seizoen 2012/2013 verloren beide teams hun thuiswedstrijd. Op 11 november 2012 won JOS bij De Dijk met 1-2. Paul Bekker maakte beide treffers voor JOS, Mostapha El Aamrani zorgde voor de Noord-Amsterdamse treffer. De return, begin 2013, was een prooi voor De Dijk. De 0-2 zege (doelpunten Fuad Benfquera en El Aamrani) betekende de beslissing in de competitie en maakte de weg vrij voor de titel in de eerste klasse A.

Foto Piet Pas: De laatste ontmoeting eindigde in een 0-2 overwinning voor De Dijk
Foto Piet Pas: De laatste ontmoeting eindigde in een 0-2 overwinning voor De Dijk. Terry Bone (l) en Stanley Jongkind in duel.

De wedstrijd van de week begint zondag om 14:00 uur aan de Schellingwouderdijk. De samenvatting en reacties zijn zondagavond te zien op onze website.

Historie JOS De Dijk

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!