De Dijk gedegradeerd na nederlaag tegen VVSB

De Dijk is vandaag officieel gedegradeerd. De ploeg van Jochem Twisker ging met 0-1 ten onder tegen VVSB. Omdat TEC een dag eerder van Katwijk won (2-0), zakt De Dijk na één seizoen op het hoogste amateurniveau terug naar de Derde Divisie.

“Het is een traject wat al enige tijd geleden is ingezet, maar je blijft toch opzoek naar overwinningen en punten in de hoop dat je kan overleven”, zei Twisker na afloop. “Na de zege van TEC gisteren, wisten we eigenlijk al dat het over is. We hebben de afgelopen weken aan het idee kunnen wennen, dus de teleurstelling was er al een tijdje. Maar het blijft een vervelend gevoel nu het zover is.”

De Dijk begon sterk aan de wedstrijd aan de Schellingwouderdijk. Al in de eerste minuut nam Adham el Idrissi het doel van Ruben Valk onder vuur en tien minuten later zag Harry Zwarthoed zijn inzet op de paal eindigen. Na het eerste kwartier kwam VVSB, de ploeg van Jack Honsbeek (ex-Legmeervogels), wat beter in de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was gelijk raak voor de bezoekers, alleen werd de treffer van Loyd van der Wilden afgekeurd wegens buitenspel.

Twee minuten later was de 0-1 wel een feit. Twee voormalig AFC’ers deden De Dijk pijn: op aangeven van Mitchell Theuns opende
Pieter Koopman de score. Tomas Arroyo en Richelo Fecunda kregen vervolgens een goede mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De Dijk was zelf ook dicht bij de gelijkmaker via Chakib Tayeb en El Idrissi.

In de tweede helft ging VVSB een stuk defensiever spelen en probeerde De Dijk met het vele balbezit een gaatje te vinden. De grootste kans voor de Amsterdammers kwam van de voet van Lars Raaijen. Na een slechte terugspeelbal kon Tayeb de bal oppakken, vond Valk op zijn weg en in de rebound slaagde Raaijen er niet in de gelijkmaker te produceren. Ook El Idrissi, Harry Zwarthoed, Tony Tol en invaller Damien Menzo lukten dit niet meer.

“Ik vond dat we redelijk gelijkwaardig waren. Uiteindelijk worden wedstrijden in de zestien beslist en daarin waren zij slagvaardiger”, aldus Twisker. “We hadden een gelijkspel verdiend. We krijgen vaak de complimenten over ons spel, maar moeten gewoon goals maken en dat doen we dit seizoen te weinig.”

Begin volgende week meer over de degradatie van De Dijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Verslag Jurgen Boegborn
Archieffoto Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)