Home / Algemeen / De Dijk haalt Jerghinio Sahadewsing (Quick Boys) terug naar Amsterdam

De Dijk haalt Jerghinio Sahadewsing (Quick Boys) terug naar Amsterdam

Jerghinio Sahadewsing is na Dani Braspenning (AFC) de tweede aanwinst van derdedivisionist De Dijk voor volgend seizoen. De 32-jarige aanvallende middenvelder komt over van Quick Boys, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.

Sahadewsing was erg enthousiast toen hij in gesprek ging met De Dijk. “We hebben een goed gesprek gehad. Ik was benieuwd naar de ambitie van de club, ervan uitgaande dat ze de stap naar de Tweede Divisie zullen maken. Daarin willen ze volgend seizoen niet zomaar meehobbelen, maar ook echt een rol van betekenis gaan spelen. Dat spreekt mij aan en die ambitie is belangrijk voor mij. Er staat een goed team dat hun strepen in de top van het amateurvoetbal heeft verdiend. Bovendien speelt mijn beste vriend Kevin Westmaas bij De Dijk.”

De aanvallende middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar haalde het eerste elftal niet. Zijn weg in de top van het amateurvoetbal leidde hem naar Katwijk (twee seizoenen), JOS/Watergraafsmeer (twee seizoenen), opnieuw Katwijk (vier seizoenen), Sparta Nijkerk (half jaar) en Quick Boys. Dit seizoen is hij bij de zaterdag derdedivisionist uit Katwijk goed voor drie doelpunten en negen assists.

Met trainer Jochem Twisker heeft Sahadewsing nog niet gesproken. “De trainer kent mij wel (in zijn periode bij Spakenburg kwam Twisker hem elk seizoen tegen, red.) en weet wat hij aan mij heeft. Ik denk dat ik ook veel kan toevoegen aan De Dijk. Ik ben iemand die kansen kan creëren, teamgenoten voor het doel zet en een individuele actie in huis heeft. Ik ben niet bepaald een doelpuntenmaker, meer een aangever. Dat heb ik in het verleden wel bewezen.”

Zijn komst naar De Dijk is bovendien ook een stuk voordeliger voor de Amsterdammer. “Het vooruitzicht om weer in mijn woonplaats te kunnen voetballen, is mooi. Ik heb negen jaar in de Bollenstreek gespeeld, maar voor elke training of wedstrijd was ik veertig minuten onderweg en stond ik telkens in de file. Nu duurt het maar tien minuten en heb ik daardoor ook iets meer tijd voor mijn gezin. Dat maakte het plaatje voor mij compleet.”

Foto boven: Orange Pictures/Hans van Duijn