Home / Algemeen / De Dijk hard onderuit tegen HHC Hardenberg

De Dijk hard onderuit tegen HHC Hardenberg

De Dijk heeft zich in de Tweede Divisie niet kunnen herstellen van de nipte nederlaag tegen AFC. De ploeg van Jochem Twisker bood in de eerste helft nog wel tegenstand tegen subtopper HHC Hardenberg, maar ging in de tweede helft kansloos ten onder: 0-5.

De eerste kans van het duel was voor HHC Hardenberg. Rob van der Leij kopte uit een voorzet van Danny Bouws echter over. Aan de andere kant kregen Harry Zwarthoed en Adham El Idrissi mogelijkheden, maar zij kwamen niet in de buurt van een treffer. De Dijk had in het eerste half uur het betere van het spel, alleen was de eindpass bij de Amsterdammers een aantal keer erg slordig.

HHC Hardenberg deed tien minuten voor rust weer van zich spreken. Een schot van Derian Reinders was echter rechtop Roy Pistoor, waardoor de doelman makkelijk kon vangen. Vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Sargon Gouriye bediende Van der Leij met een lage voorzet en de spits tikte door de benen van Pistoor de 0-1 binnen. Dit was, ondanks een kleine mogelijkheid voor El Idrissi, ook de ruststand.

In de tweede helft ging De Dijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar nadat Tim Ruder net te kort kwam om de gelijkmaker binnen te lopen, sloeg HHC toe. Gouriye werd op rand van het strafschopgebied niet aangevallen en de buitenspeler krulde de bal fraai in de verre hoek. HHC had vervolgens verder kunnen uitlopen, maar Joel Amakodo miste de bal bij een corner en Van der Leij zag zijn schot knap van de lijn gehaald worden door Robert Verschragen. Ook Gouriye had het duel kunnen beslissen. Hij had pech dat zijn stift op de lat belandde.

De Dijk bleef daardoor hoop houden op een comeback en kreeg via Damien Menzo nog een kans op de aansluitingstreffer. De invaller zag zijn inzet echter uit de hoek getikt worden. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd definitief beslist. Invaller Rens van Benthem was het eindstation van een counter via aanvoerder Kobussen en Schmidt: 0-3. Het verzet van De Dijk was gebroken en Van der Leij tekende met zijn tweede van de middag voor de 0-4. De Dijk eindigde de wedstrijd ook nog met tien man nadat Kevin Westmaas met een harde overtreding van het veld werd gestuurd. Het slotakkoord was voor Schmidt: 0-5.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Foto’s Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)