De Dijk heeft ook geen antwoord op Barendrecht

De Dijk is langzaam in het vervelende degradatiedrijfzand van de Tweede Divisie verdwenen en heeft moeite om eruit te komen. Na vier nederlagen op rij (waarvan de laatste drie met 3-0) ging de ploeg van Jochem Twisker op eigen veld ook tegen Barendrecht onderuit: 1-3.

Halverwege gloorde er nog hoop aan de Schellingwouderdijk. Doelman Roy Pistoor hield de thuisploeg op de been met een paar knappe reddingen op inzetten van Tim Eekman en Bas Mourits, terwijl Ramy Salem de bal naast een leeg doel schoof. De Dijk kreeg zelf pas in het laatste kwartier van de eerste helft een paar mogelijkheden. Een schot van Damien Menzo, die in de basis begon, ging rakelings naast en een kopbal Nick Kuipers eindigde in de handen van de keeper.

Het bleek echter ijdele hoop van de Amsterdammers. De tweede helft was nog geen minuut bezig toen Pistoor werd gepasseerd. Max van Dijk bracht de Barendrechters aan de leiding: 0-1. Tien minuten later werd deze voorsprong verdubbeld door Mourits, die het eindstation was van een vloeiende aanval.

Twintig minuten voor tijd zorgde Joey Jongman met een snoeihard schot voor de beslissende 0-3. Vijf snel daarna deed De Dijk iets terug via een rake kopbal van Menzo, maar dichterbij dan de 1-3 kwam de thuisploeg niet. Chakib Tayeb probeerde het in de slotfase twee maal. Zijn eerste poging werd gekraakt, de tweede verdween hoog over.

De Dijk blijft zeventiende staan en moet op Tweede Paasdag (maandag) winnen bij hekkensluiter Achilles’29 om uitzicht te houden op het licht aan het einde van de tunnel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)