Home / Algemeen / De Dijk herpakt zich goed bij Rijnsburgse Boys

De Dijk herpakt zich goed bij Rijnsburgse Boys

De Dijk heeft de 2-4 nederlaag van vorige week tegen TEC weggepoetst door op bezoek bij Rijnsburgse Boys met dezelfde cijfers te winnen. De ploeg van Jochem Twisker steeg door deze zege naar de achtste plaats in de Tweede Divisie.

“Deze overwinning is heel belangrijk. Als je vandaag had verloren, stond je zo bij de onderste vier ploegen. Het zijn bovendien hele welkome punten, in een fase waarin niet alles even goed loopt bij ons”, legt Twisker uit. Na de nederlaag tegen TEC had hij zijn ploeg op vier plaatsen gewijzigd. Jeroen Verhoeven was door een schouderblessure een twijfelgeval, waarna Twisker besloot geen risico te nemen en Stan Bijl onder de lat plaats mocht nemen. Raymond Baten verving de nog niet fitte Alje Wiltenburg, Tony Tol keerde terug van een blessure en Chakib Tayeb is hangende de beroepszaak tegen zijn rode kaart nog inzetbaar voor de Amsterdammers.

De gasten begonnen redelijk goed aan het duel. Waar ze eerst nog ontsnapten aan een schot van Donny van Oijen tegen de lat, nam De Dijk in een tijdsbestek van drie minuten een 0-2 voorsprong. Nabil el Gourari benutte in de negentiende minuut een strafschop en niet veel later gaf Achmed Ahahaoui in een rebound het laatste zetje. “Misschien hadden we er zelfs eentje bij kunnen maken”, vond Twisker, die ondanks de voorsprong kritisch bleef. “We gaven nog te veel weg en slaagden er onvoldoende in om te reageren op de opportunistische speelwijze van Rijnsburgse Boys.”

De thuisploeg herstelde deze achterstand nog voor de rust. De uitkomende Bijl haalde Joel Tillema neer, waarna Carlos Opoku de daaropvolgende strafschop benutte en op slag van rust maakte Jeffrey Jongeneelen er zelfs 2-2 van. “We hadden te weinig druk op de bal”, analyseerde de oefenmeester. Hij greep de rust aan om orde op zaken te stellen. “Ik verwachtte een fanatieker Rijnsburg, maar in plaats daarvan kregen wij de ruimte om terug in de wedstrijd te komen.”

Na een uur spelen bracht Baten zijn ploeg weer aan de leiding. Toen Cagri Kodalak tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg en Rijnsburgse Boys verder moest met tien man, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Adham el Idrissi maakte goed gebruik van de geboden ruimte door de eindstand op 2-4 te bepalen.

De Dijk staat door de zege weer in het linkerrijtje. Over twee weken komt nummer voorlaatst AFC op bezoek voor de Amsterdamse derby. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)