Foto: Orange Pictures

De Dijk in slotfase hard onderuit in Hardenberg

Met slecht één training in de benen door alle onrust binnen de club heeft De Dijk de ellende niet van zich af kunnen spelen in Hardenberg. HHC won het duel met 3-1 nadat De Dijk al na drie minuten op voorsprong was gekomen.

Nadat donderdag bekend werd er diverse spelers  (El Gourari, Ahahaoui, Sabajo en El Aamrani) waarschijnlijk niet meer in actie zouden komen heeft trainer Jochem Twisker steeds minder mogelijkheden tot zijn beschikking. Omdat ook Schilder (geschorst) en Verhoeven (blessure) nog ontbraken neemt de kwaliteit binnen het elftal behoorlijk af.

Twisker: “Omdat we de laatste tijd zo weinig getraind hebben had ik voor een iets behoudendere speelstijl gekozen. El Gourari en Ahahaoui mis ik echt wel, maar ik denk echt dat we voldoende kwaliteit hebben. De sfeer binnen de groep is goed. Ik kan dan ook iet anders dan een groot compliment geven. Dat stemt mij zeer positief al baal ben ik natuurlijk wel ziek van de nederlaag.”

Dat de Amsterdammers binnen drie minuten door Raymond Baten op een 0-1 voorsprong kwamen was dan ook een behoorlijk opsteker. Daarna was het even alle hens aan dek toen Rick Hemmink de lat boven Stan Bijl raakte. Die zelfde Hemmink zorgde met een slim hakballetje niet veel later voor de inleiding van de gelijkmaker. Rob van der Leij was de afmaker (1-1).

Beide ploegen kregen kans op een tweede treffer. Vlak voor rust moest Bouws het namens de thuisploeg bekopen met een gele kaart omdat anders Loukili alleen door kon richting doelman Danes.

Na rust kwam Harry Zwarthoed, om tactische redenen, in de plaatst van Adham el Idrissi. Na wat speldenprikken van de thuisploeg via onder andere Gouriye waren de grootste kansen voor De Dijk, maar Danes voorkwam een nieuwe voorsprong voor de ploeg van Twisker. Toen na zeventig minuten Chakib Tayeb Shadwsing had vervangen leek de 1-2 er al nog te komen, maar de stift van Loukili ging via de lat over.

In de slotfase ging het toch nog mis voor De Dijk. In de 77ste minuut liet Tayeb Glenn Kobussen lopen en na een combinatie met Shkodran Metaj zorgde laatste op prachtige wijze  voor de 2-1. Twee minuten later was de wedstrijd beslist toen Hemmink oog-in-oog met Bijl niet faalde en voor de 3-1 eindstand zorgde.

Twisker: “We zijn er nog en dus gaan we verder. Zaterdag tegen IJsselmeervogels (die live te zien is op Fox Sports, red.) moeten we proberen weer punten te pakken. We hebben voor de winterstop echt nog wel een paar punten nodig. Zorgen maak ik me niet want we het staat allemaal dicht bij elkaar.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie

Foto Orange Pictures Ron Jonker | Rick Hemmink (l) in duel met Raymond Baten

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)