De Dijk vierde afgelopen zondag alvast een klein feestje na de overwinning op JOS Watergraafsmeer

De Dijk is er bijna na zege op JOS

De Dijk kan het kampioenschap in de eerste klasse A bijna niet meer ontgaan. De ploeg van Juan Fernandez Coto won de topper tegen JOS Watergraafsmeer verdiend met 0-2 ondanks dat het bijna 25 minuten met een man minder speelde. Later op de dag een samenvatting en reacties van de wedstrijd van de week.

De tweede gele kaart voor Chakib Tayeb had een breekpunt kunnen zijn in de wedstrijd. De Dijk stond op dat moment met 0-1 voor door een kopbal van Fouad Benfeqira maar JOS was vandaag niet bij machte om het de aanstaande kampioen moeilijk te maken. Tien minuten voor tijd besliste Mostapha El Aamrani na een individuele actie de wedstrijd.

14042013 JOSFDIJK RB 3

El Aamrani: “ Vandaag hebben we laten zien dat we dit seizoen de sterkste zijn. Het is zal het kampioenschap van het collectief worden.” Maar daarmee doet de aanvaller zich zelf te kort. Veelvuldig was hij de JOS defensie de baas en stichtte hij het nodige gevaar.

El Aamrani was een ware plaaggeest voor de defensie van JOS
El Aamrani was een ware plaaggeest voor de defensie van JOS

JOS-trainer Sander Middelbeek: “ De Dijk was vandaag gewoon een maatje te groot voor ons. Op deze nederlaag valt niets aan te merken. Ze hebben naast een collectief zo veel individuele klasse dat de titel zeer verdiend is.” Het gejuich na afloop in de kleedkamer klonk als of de titel al binnen is. Maar dat is nog niet zo. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op Hercules zes punten. Zeeburgia volgt op zeven en JOS op negen. Dat De Dijk volgende week (uit tegen Blauw Wit) het kampioenschap niet in eigen had heeft komt omdat JOS en Hercules pas op 28 april hun gestaakte duel uitspelen. Met nog twintig minuten te gaan staat JOS met 2-0 voor. De titel is bij een zege op Blauw Wit dus eigenlijk binnen.

Foto Rob Beense: Fouad Benfeqira viert de openingstraffer
Foto Rob Beense: Fouad Benfeqira viert de openingstraffer

Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk; “ Ik ben een jurist dus wat mij betreft zijn we volgende week nog geen kampioen. Ook als staan we dan zes punten voor. Het si wel jammer want ik ga 1 mei vijf weken op vakantie dus dan zal ik het feestje missen.”

Dat feestje gaat er in ieder geval komen. Alleen is de vraag wanneer. Voor JOS zal het nog hard werken worden om de nacompetitie te halen. Middelbeek: “ Wij hebben een ploeg die wel tegen een stootje kan. We gaan zo lekker samen Ajax kijken en dan pakken we de draad volgende week gewoon weer op.

Later op de avond een uitgebreide samenvatting van JOS tegen De Dijk en reacties van Sander Middelbeek, Juan Fernandez Coto, Mostapha El Aamrani en Alex de Bruijne

Foto Rob Beense: Juan Fernandez Coto viert de bevrijdende 0-2
Foto Rob Beense: Juan Fernandez Coto viert de bevrijdende 0-2

Foto’s Rob Beense

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!