De Dijk is los

De Dijk heeft een fantastische week achter de rug. Vandaag won de ploeg zelf met 2-0 dikverdiend van AFC 34 en zag het Zeeburgia verliezen. Eerder deze week liep JOS Watergraafsmeer tegen een dubbele nederlaag aan. Dat betekent dat De Dijk nu helemaal los is van de achtervolgers en af lijkt te stevenen op het kampioenschap in zondag 1A. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft De Dijk het compleet in eigen hand. Volgende week staat de topper tegen JOS op het programma. Een eventueel verlies zou zelfs niet fataal hoeven zijn.

De Dijk begon goed aan de wedstrijd. AFC 34 kwam er het eerste half uur niet aan te pas. Toppunt was een prachtige aanval van De Dijk via Tim Ruder en Mostapha El Aamrani werd met een prachtig schot van Chakib Tayeb bekroond in de verre bovenhoek. Met deze 1-0 op zak ging De Dijk snel op zoek naar meer. Dit lukte echter niet en het laatste kwartier van de eerste helft ging AFC 34 voor het eerst echt meedoen in de wedstrijd. Keeper van Kampen van De Dijk kon hierbij een keer redden oog in oog met de rechtsbuiten van AFC 34. Bij rust nog steeds 1-0.

07042013 De Dijk-AFC 34 2

Waar AFC 34 hoop mocht hebben op een goede tweede helft kwam het bedrogen uit. Vijf minuten na rust prikte El Aamrani de bal af en bereikte hij Tim Ruder die kon afwerken voor de 2-0. Hiermee verdween de hoop van AFC 34 als sneeuw voor de zon. In de rest van de wedstrijd had De Dijk nog de kans om de voorsprong uit te bouwen, maar Olaf Lindenbergh raakte de lat en Tim Ruder zag een mooi schot gekeerd. De stand van 2-0 bleef tot het einde op het scorebord staan. Smetje op de wedstrijd was een gele kaart voor Lindenbergh, voor een handsbal. Voor de verdediger betekent dit een schorsing en hij zal de topper tegen JOS Watergraafsmeer moeten missen volgende week.

07042013 De Dijk-AFC 34 1

Ton Langelaar van De Dijk kijkt terug op een geslaagde week.
Langelaar:’We hebben nu wel een grote voorsprong ineens. We gaan met veel vertrouwen naar JOS toe volgende week. Bij winst durf ik de bloemen wel bijna te gaan bestellen. Mochten we verliezen dan hebben we het ook nog in eigen hand. Een gelijkspel zou niet eens gek zijn, maar wij spelen altijd om te winnen. Ik hoop op een leuke wedstrijd met veel mensen langs de lijn.’

Foto’s: Rob Beense