De Dijk kan kunstje bij Noordwijk niet opnieuw uithalen

Vorige week verraste De Dijk door een 2-0 achterstand goed te maken tegen gedeeld koploper Quick Boys (2-2), maar op bezoek bij lijstaanvoerder Noordwijk slaagde de ploeg van Kees Oostermeijer niet in dit te herhalen. De derdedivisionist ging in de Bollenstreek met 4-1 onderuit.

Na zeven minuten keek De Dijk al tegen een 1-0 achterstand aan. Tegen Quick Boys ging het ook twee keer mis bij een hoekschop en nu kopte Noordwijk-spits Tjeerd Westdijk uit een corner raak. Een klein halfuur later verdubbelde de thuisploeg de marge. Een afstandsknal van Martijn Le Conge was doelman Kay Hilverink te machtig. In de fase daarvoor waren de Amsterdammers dicht bij een gelijkmaker, alleen redde Noordwijk-sluitpost Roy Rondeltap op de doellijn.

Enkele minuten na rust lukte het De Dijk wel om de aansluiting te vinden. Clayd Olf bracht de spanning terug in de wedstrijd met de 2-1. Ondanks een paar aardige mogelijkheden daarna lukte het de Amsterdammers deze keer niet om een 2-0 achterstand weg te poetsen. In de slotfase maakte Noordwijk met twee late treffers aan alle onzekerheid een eind. Nick van Staveren en Sabir Achefay bepaalden de eindstand op 4-1 in het voordeel van de koploper.

De Dijk sluit het kalenderjaar door deze nederlaag af op de voorlaatste plaats. De ploeg van Kees Oostermeijer behaalde zeven punten uit zestien wedstrijden. De achterstand op Achilles’29, dat een nacompetitieplek bezet, is slechts een punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.