Dennis Kaars en Djamai Werkzam

De Dijk kan stunt niet herhalen tegen Quick Boys

Derdedivisionist De Dijk heeft niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen tegen kampioenskandidaat Quick Boys. Op bezoek in Katwijk ging de ploeg van Kees Oostermeijer met 3-0 onderuit. Dennis Kaars nam één van de drie doelpunten voor zijn rekening.

Kaars deed zijn ploeg al vroeg in het duel pijn door Quick Boys na elf minuten aan de leiding te brengen. Hoewel de thuisploeg meer balbezit had, wist het nauwelijks grote kansen te creëren. De Dijk probeerde daar met een paar speldenprikjes iets tegenover stellen. Verder dan pogingen van Kubilay Koylu (zijnet) en clubtopscorer Mick Christophersen (over) kwamen de Amsterdammers voor de rust niet.

Na de theepauze stelde Quick Boys met twee treffers in een tijdsbestek van vier minuten orde op zaken. Invaller Kay Tejan speelde hierin een grote rol. Eerst stelde hij Jeffrey Ket in staat de 2-0 te maken, vrij snel daarna benutte de geboren Amsterdammer een strafschop nadat deze veroorzaakt werd door doelman Nick Borgman. De Dijk ontsnapte vlak voor tijd zelfs aan een nog grotere nederlaag toen Kaars de paal raakte en Tejan de terugspringende bal over een leeg doel schoot.

Omdat Eemdijk ook verloor, blijft de achterstand van De Dijk op de nacompetitiezone vier punten. Volgende week treffen de Amsterdammers opnieuw een titelkandidaat. Dan komt koploper Noordwijk op bezoek aan de Schellingwouderdijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.