Home / Algemeen / De Dijk keert ondanks bekeruitschakeling met goed gevoel terug uit Friesland

De Dijk keert ondanks bekeruitschakeling met goed gevoel terug uit Friesland

Derdedivisionist Dijk is al in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker gestrand. De Amsterdammers gingen op bezoek bij competitiegenoot Harkemase Boys in de slotfase met 2-1 onderuit.

Ondanks de nederlaag keerde De Dijk met een goed gevoel terug uit Friesland. Het vertoonde spel biedt perspectief, klonk het vanuit het De Dijk-kamp. “Wij hebben niet voor Harkemase Boys onder gedaan. Dat is voor ons positief, tegen een ploeg die toch hoog ingeschat wordt”, zei René Panhuis. De trainer van het tweede elftal nam samen met Mitchell Haijen de honneurs waar, omdat Kees Oostermeijer afwezig was. “Natuurlijk moet er nog een hoop werk verricht worden, maar dit is een goede basis.”

In Harkema begonnen onder meer Damien Menzo en aanwinsten Randill Verwey (Zeeburgia) en Marc Baardman (WV-HEDW) in de basis. Onder de lat stond Axel Weitz, overgekomen van Zuidvogels. Hij moest na een halfuur een tegentreffer incasseren nadat Harkemase Boys-spits Robert Stelpstra een lage voorzet van Jesse Renken binnen kon tikken: 1-0.

De thuisploeg had in de eerste helft iets meer balbezit, maar kon hier niet heel veel uit creëren. Na de rust beet De Dijk meer van zich af. Het leidde in de zestigste minuut zelfs tot een gelijkmaker, op dat moment meer dan verdiend. De negentienjarige Kubilay Koylu, in de zomer overgekomen vanuit Turkije, bracht de bezoekers na een goede combinatie naast Harkemase Boys: 1-1.

“Daarna hadden we ook een fase dat we Harkemase Boys meer onder druk hadden”, blikte Panhuis terug. Toch kwamen de Friezen tien minuten voor tijd weer aan de leiding. Uit een strafschop maakte Renken er 2-1 van. Van die achterstand kon De Dijk niet meer terugkomen, waardoor het bekeravontuur in de eerste kwalificatieronde al ten einde kwam.

Ondanks de uitschakeling klonk Panhuis hoopvol, na de start met een volledig nieuwe selectie. “Je merkte dat er bij de spelers iets meer spanning op zat. Het is toch de eerste officiële wedstrijd. Het is belangrijk dat die spanning niet overslaat in een blokkade. Dat gaat alleen maar beter door meer van dit soort wedstrijden te spelen. Zo’n ambiance zullen we dit seizoen vaker tegenkomen. Dan mogen we ook wat meer durf en lef tonen.”

Komende zaterdag start De Dijk de competitie tegen promovendus SteDoCo. Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste en tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.

Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)