Home / Homepage / De Dijk kiest voor Coto

De Dijk kiest voor Coto

Juan Fernandez Coto is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van zondag eersteklasser De Dijk. Coto maakte eind vorig jaar bekend zijn contract bij De Zouaven in Grootebroek niet te verlengen. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”. Bij De Dijk tekende hij voor twee jaar.

Coto is geen onbekende in de Amsterdamse voetbalwereld. Voordat hij naar De Zouaven vertrok was hij trainer van het inmiddels ter ziele zijnde Turkiyemspor. Daarvoor was hij werkzaam bij het Alkmaarse AFC’34. De keuze voor de Amsterdamse eersteklasser is geen opmerkelijke. Vice voorzitter Ton Langelaar: “We hebben er als bestuur voor gekozen om niet meer alleen dure spelers en ex-profs te halen maar ook meer met de jeugd te willen werken. Juan Fernandez is dat de juiste persoon. Hij weet ook dat we dat van hem verwachten”.  Coto tekende een contract voor twee jaar bij de Noord-Amsterdammers. Langelaar: “Hij moet een bruggenbouwer worden tussen het eerste en de jeugd en daarnaast moet hij er voor zorgen dat het tweede elftal (dat speelt nu reserve derdeklasse, red.) hoger op komt. Wij zitten in een opbouwfase dus er is nog veel werk te verrichten en we denken in Coto de juiste persoon gevonden te hebben. Uiteraard zullen we de samenwerking na het eerste seizoen evalueren”.

Coto zal geassisteerd worden door Marco van Galen die momenteel al aan de club verbonden is. Coto:”Het is een prachtige uitdaging. Ik was op zoek naar een ambitieuze club waar rek in zit en dat is zeker het geval bij De Dijk. Ze hebben duidelijk aangegeven ruimte te willen maken voor de jeugd. Dat is nodig ook want die team spelen veel te laag. Het tweede moet minimaal naar de reserve eersteklasse en de A1, B1 en C1 moeten landelijk gaan spelen. Dat is natuurlijk direct haalbaar maar is wel het streven. Daarnaast willen met een onder 23 team gaan meedoen aan een talentencompetitie.” Grote plannen dus bij de club en trainer om van De Dijk een toonaangevende vereniging te maken. Coto: “Wij moeten gewoon grootste en hoogst spelende club van Amsterdam-Noord worden!”

De komende maanden is Coto nog verantwoordelijk voor De Zouaven maar hij zal waar het kan De Dijk helpen waar nodig. Coto:”We hebben momenteel 26 spelers in de selectie. Dat moeten er 18 worden aangevuld met viet jeugdspelers. Ik zal de komende tijd gaan gebruiken om mijn selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Het is een mooie uitdaging om deze club te brengen waar het hoort en dat is in de hoofdklasse”.