Home / Algemeen / De Dijk klimt steeds hoger

De Dijk klimt steeds hoger

De Dijk is bezig aan een aardige opmars in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Juan Fernandez Coto won in Alkmaar met 1-4 van AFC’34 en klimt daardoor naar de zesde plaats. Ook heeft De Dijk nog een wedstrijd te goed en kan het nog verder klimmen.

Van AFC’34 had het weinig te duchten al stonden de Amsterdammers nog wel op achterstand. Vijf minuten voor rust waren het de Alkmaarders die brutaal de leiding namen. Coto: “Wij laten AFC’34 gewoon in de wedstrijd komen. We domineren de complete eerste helft maar omdat we het niet afmaken blijven zij er in geloven.”

Foto Reinoud Buijs

Toch zet De Dijk nog voor rust alles weer op de rails. In de resterende drie minuten weet de ploeg twee keer te scoren.  Een actie van uitblinker Chakib Tayeb via de rechterkant wordt  door Moaad El Aakel bij de tweede paal binnen getikt.  Niet veel later is het ook 1-2. Uit een corner scoort Fuat Benfeqira de verdiende 1-2. Coto: “Gelukkig zetten we het nog voor rust recht.”

Na rust verzuimt De Dijk om snel ruimer afstand van AFC’34 te nemen. Alje Wiltenburg vergeet een goede persoonlijke af te ronden  door de paal te raken. Het was een van de vele doelkansen die de Amsterdammers kregen.

Foto Reinoud Buijs

Twintig minuten voor tijd wordt het uiteindelijk dan toch 1-3.  Wederom is Tayeb de aangever. Dit keer niet bij de tweede paal maar hij legt de bal keurig  terug op de inlopende Terry Boné.  Yucel Gundogdu maakt er tien minuten voor tijd nog 1-4 van (schot in de kruising) zodat er uiteindelijk toch een ruime overwinning werd geboekt.

Foto Reinoud Buijs

Tegenvaller voor De Dijk was het uitvallen van Steinrath. De spits, net terug van een zware blessure, moest al na een kwartier van het veld nadat hij in een ongelukkige botsing een hoofdwond opliep.  Met de resultaten gaat het voorlopig dus goed. De Dijk behaalde uit de laatste vier wedstrijden maar liefst tien punten. Winst op AFC’34, Pancratius en Stormvogels en een gelijkspel tegen koploper Hercules. Volgende week wacht op het eigen sportpark de derby tegen JOS Watergraafsmeer. Coto: “We moeten deze goede serie zien voort te zetten.”

Foto’s Reinoud Buijs