Home / Algemeen / De Dijk komt niet verder dan gelijkspel tegen Achilles’29

De Dijk komt niet verder dan gelijkspel tegen Achilles’29

Het kelderduel in de Derde Divisie zaterdag tussen De Dijk en Achilles’29 heeft geen winnaar opgeleverd. De ploeg van Kees Oostermeijer nam drie keer de leiding, maar gaf deze net zo vaak uit handen. Zo moet de hekkensluiter nog altijd wachten op de eerste zege: 3-3.

Jammer, was de eerste reactie van Oostermeijer. Toch moest hij bekennen dat het een terecht gelijkspel was. “De wedstrijd heeft niet zozeer een winnaar verdiend. Een open wedstrijd, met veel kansen. Veel fouten maar ook een aantal mooie dingen. Ik heb gehoord dat de mensen genoten hebben, alleen kan ik als trainer niet tevreden zijn met drie tegendoelpunten.”

Binnen vijf minuten opende Clayd Olf het bal. Daar kon hij vervolgens niet heel lang meer aan meedoen, want tien minuten later viel de aanvaller geblesseerd uit. Vlak na zijn wissel kwam Achilles’29 via Kevin Schmidt op gelijke hoogte. Toch kon De Dijk de kleedkamers opzoeken met een voorsprong, door een treffer van Judah Berefo 2-1.

De tweede helft was amper twee minuten bezig toen de bezoekers uit Groesbeek ook deze achterstand wegpoetsten. Lucas Raposo tekende voor de 2-2. De Dijk hield hoop op de eerste overwinning en kwam voor de derde keer in de wedstrijd aan de leiding. Jawhar Ahannach maakte zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst, maar deze 3-2 leverde geen drie punten op. Een kleine twintig minuten voor tijd bepaalde Schmidt de eindstand op 3-3.

De Dijk pakte weliswaar het derde punt van dit seizoen; nog altijd bezet de ploeg van Kees Oostermeijer de laatste plaats. Achilles’29 heeft één punt meer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Archieffoto: HAV