De Dijk langer door met trainersduo Kees Oostermeijer en Viggo Waas

Kees Oostermeijer en Viggo Waas hebben ook volgend seizoen de leiding bij De Dijk. Ondanks de huidige laatste plek in de Derde Divisie zaterdag heeft de club vertrouwen in het trainersduo, getuige de contractverlengingen.

Het duo was er met de clubleiding vrij snel uit over een langer verblijf. “We zijn erin gestapt met bepaalde verwachtingen en die komen allemaal uit. Dat we de boel aan het voetballen moesten krijgen, er een team van maken en vechten voor lijfsbehoud. Dat laatste is jammer, want we hadden best meer punten kunnen hebben”, zegt Oostermeijer. De Amsterdammers hebben inmiddels een achterstand van vijf punten op de nacompetitiezone, wat het hoogst haalbare lijkt. “Daar houden we ons aan vast.”

Het bestuur van De Dijk is tevreden over de ontwikkeling van het team ‘en we kijken met vertrouwen uit naar de toekomst’, laat de club in een reactie weten. Oostermeijer: “We wisten dat een hoop jongens dit podium wilden gebruiken om een stap te maken. Dat gunnen we ze van harte. We gaan nu door met de visie van De Dijk, dat er een elftal komt te staan waarin de doorstroming belangrijk is. Er staan regelmatig vijf jongens uit de eigen jeugd in de basis. Dat moet de kern worden. De Dijk moet een mooie springplank zijn voor jonge jongens. Je ziet dat ze een klein halfjaar nodig hebben en dan haken ze vanzelf aan.”

Wanneer De Dijk degradeert, gaat het – ondanks dat De Dijk van oudsher een zondagclub is – zeer waarschijnlijk verder in de zaterdag Hoofdklasse. Inmiddels wordt er al gekeken naar mogelijke versterkingen om de jonge groep aan te vullen met ervaren krachten. Oostermeijer gaat ervan uit dat de meeste basisspelers ook volgend seizoen aan de Schellingwouderdijk spelen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)