De Dijk maakt einde aan slechte reeks

ASV De Dijk kan het negatieve gevoel van drie nederlagen op rij van zich af schudden. Onder de  barre weersomstandigheden won de Amsterdamse Hoofdklasser op het kunstgras aan de Schellingwouderdijk met 2-1 van Dosko uit Bergen Op Zoom.

De Dijk begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de zevende minuut bracht Tim Ruder zijn ploeg op voorsprong door de bal met links in te schieten. Deze 1-0 voorsprong bleef tot de 84e minuut op het scorebord, totdat Marcin Bedaf de aanval van Dosko omzette in een fraai doelpunt. Lang bleef de dreigende puntendeling niet in de lucht hangen; middenvelder Ivo De Heus verschalkte met een snoeihard schot de doelman van Dosko waardoor de drie punten  in Amsterdam bleven.

1

Voorafgaand aan de wedstrijd behoorde een doelpuntrijk duel tussen de nummers tien en elf van de Hoofdklasse zeker tot de mogelijkheden. Zowel De Dijk als Dosko hebben sinds de start van de competitie een flink aantal tegentreffers geïncasseerd.  Dat het een spannende 2-1 zege is geworden, lag volgens De Dijk-voorzitter Ton Langelaar aan de onbenutte kansen van zijn club. “We hebben een aantal grote kansen niet beloond met doelpunten. Dosko had in de tweede helft één kans en dat was gelijk een treffer. Dan wordt het toch nog flink billenknijpen op het einde”, aldus de opgeluchte voorzitter.

2

Door de overwinning is ASV De Dijk na zes speelrondes naar de zevende plaats gestegen. Dosko blijft voorlopig bivakkeren op de elfde plaats. Vanwege de vele afgelastingen door het slechte weer hebben beide teams wel een wedstrijd meer gespeeld.

Foto’s Reinoud Buijs

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)