De Dijk maakt geen fouten

De Dijk heeft de inhaalwedstrijd tegen DEM gewonnen. De ploeg uit Beverwijk werd met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Door de overwinning gaat De Dijk JOS Watergraafsmeer nu voorbij op de ranglijst al heeft de ploeg van Juan Fernandez Coto wel een wedstrijd meer gespeeld.

De Dijk kende een droomstart toen Moad EL Aakel binnen de zestienmeter werd neergelegd. Routinier Olaf Lindenberg maakte vanaf elf meter geen fout en zette De Dijk binnen een minuut op een 1-0 voorsprong. Pas zeven minuten voor rust werd de score verdubbeld. Een vrije trap va doelpuntenmaker Lindenbergh werd door Alje Wiltenburg binnen gewerkt, 2-0. Toch werd vlak voor rust nog 2-1. Na een scrimmage vanuit een corner was het Jordy de Vet die de 2-1 maakte.

Ook na rust was het DEM dat een licht overwicht had. Maar die was , net als voor rust, van korte duur. Zeven minuten na rust is het  Xavier Amanda die op aangeven van Chakib Tayeb de 3-1 maakt. Binnen het uur is de wedstrijd gespeeld als Ibrahim Goktas na een overtreding zijn tweede gele kaart krijgt. De strafschop wordt door Lindenbergh wederom goed ingeschoten. Als Tayeb met een geweldig afstandsschot er ook nog 5-1 van maakt kan trainer Coto rustig achter over zitten en gaan wisselen.

Invaller Kwong-Wah Steinraht maakt op aangeven van Tayeb het halve dozijn vol.

De spanning in de eerste klasse A neemt weer meer toe. De Dijk lijkt geen steek meer te laten vallen en wil niets liever dan de titel. Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.