De Dijk makkelijk langs Pancratius

De Dijk deed goede zaken in de race om de titel in de eerste klasse A en versloeg Pancratius eenvoudig. De doelpunten werden netjes verdeelt over de twee helften. De Dijk stond met rust met 0-2 voor en na 90 minuten was het 0-4. Door het puntverlies van JOS Watergraafsmeer hebben de drie Amsterdamse clubs (samen met Zeeburgia) evenveel verliespunten.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk wat de Dijk kwam doen in Badhoevedorp, ze kwamen voor de drie punten. Na vijf minuten lag de bal al in het doel. De Dijk kreeg een vrije trap vanaf een meter of twintig, die ze kort namen en waarmee Tim Ruder knap werd vrij gespeeld. Hij gaf een korte voorzet op Chakib Tayeb, die nam knap aan, draaide om zijn as en schoot raak, 0-1.

24032013 PANDIJK 1 24032013 PANDIJK 2

Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Xaviers Amanda schoot op doel maar het schot stelde niet veel voor, en leek in de handen van de keeper te rollen. Keeper Roy Schut pakte de bal echter niet, en de bal rolde zo het doel in. Een blunder van de jonge doelman maar misschien speelde de stevige wind ook een rol, bij de 0-2.

De eerste helft is voor de rest dan weinig opwindend. De Dijk heeft een stevige voorsprong en Pancratius komt er weinig aan te pas en speelt met een tegenwind waardoor elke lange bal nog niet eens over de middellijn kwam.

24032013 PANDIJK 3

In de tweede helft leek de Dijk weer snel willen toe te slaan en het kreeg een grote kans in de persoon van Tim Ruder na een mooie counter. Ruder schoot de bal echter op de paal en verzuimt om de wedstrijd op slot te gooien. Pancratius krijgt dan wat moed en samen met de wind die ze nu in de rug hebben doen ze nog wat terug.

Eerst draait een corner van Justin Ruyter bijna het doel in door de wind en even later is een vrije trap vanaf de zijkant nog maar net uit het doel te tikken door de keeper, waarna de bal op wonderbaarlijke wijze niet via de lat in het doel valt. Aan de andere kant van het veld krijgt de Dijk enkele grote kansen maar keeper Roy Schut houd Pancratius enkele malen knap in de wedstrijd.

24032013 PANDIJK 4

Pancratius verliest echter snel krachten en als Everon Richardson dan rood krijgt voor het neerhalen van Mostapha el Aamrani is de hoop van Pancratius op een goede afloop vervlogen. Oud Pancratius speler Tarkan Sahin scoort niet veel later de 0-3 en dan is het hek van de dijk. Luttele seconden later scoort Amanda zijn tweede van de wedstrijd en brengt de eindstand op 0-4.