De Dijk met negen man naar zege

De Dijk heeft in de eerste klasse een 2-3 overwinning geboekt. In IJmuiden werd Stormvogels met 2-3 verslagen. De punten zijn dan wel binnen maar trainer Juan Fernandez Coto raakte ook een hoop kwijt vanmiddag. Steinraht raakte geblesseerd en twee man moesten met rood van het veld.

“We hebben de drie punten maar we maken het ons zelf zo moeilijk. We hadden bij rust gewoon met 0-5 voor moeten staan”, sprak Coto na afloop. Het stond bij rust trouwens 0-3 voor de Amsterdammers. Toch ook een voorsprong die je geen kopzorgen zou moeten geven. Binnen tien minuten maakte Kwong-Wah Steinraht twee doelpunten. De spits lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben in Amsterdam-Noord. Coto: “We speelden ze helemaal zoek. Ze zijn niet over de middenlijn geweest.”

De doelpuntenmaker, die ook nog tegen de lat kopte, moest niet veel later het veld verlaten. In een duel viel hij verkeerd op zijn schouder en kon hij onmogelijk verder spelen. In het ziekenhuis bleek dat de aanvaller een scheurtje in zijn weefsel heeft opgelopen. Een operatie was niet nodig maar de komende tien dagen mag Steinraht absoluut niets. De verwachting is dat hij vier tot zes weken is uitgeschakeld. Het was de eerste tegenvaller voor De Dijk.

Voor rust was er niets aan de hand en via Mostapha El Amraani werd het zelfs 0-3. Gene vuiltje aan de lucht dus. Coto: “Het enige gevaar van Stormvogels kwam uit dode spelmomenten. Door de sterke wind leverden hun vrije trappen vanaf de zijkant nog wel wat gevaar op maar het mag eigenlijk geen naam hebben.”

Twintig minuten na rust veranderde de wedstrijd als Yucel Gundogdu na een overtreding op de middenlijn een rode kaart krijgt. “Een beetje zwaar bestraft”, aldus Coto “Maar goed hij geeft hem. Dan moeten we wat achteruit maar krijgen zelfs nog voldoende kansen.” Zo kan Tayeb van dichtbij, vijf meter, niet tot scoren komen. Vlak na de rode kaart maakt Stormvogels 1-3 en niet veel later 2-3.

Iets meer dan tien minuten voor tijd mag ook Xavier Amanda richting de kleedkamer.  Net als Gundogdu maakte ook hij een overtreding rond de middenlijn. Coto: “Deze was nog minder zwaar dan die van Yucel (Gundogdu, red.) maar we moesten wel verder met negen man.” In de slotfase hielden de Amsterdammers stand en pakte zo drie belangrijke punten.

Coto: “We spelen zo goed en maken het ons iedere keer zelf moeilijk. Van de vijf wedstrijden ben ik er drie met tien of minder geëindigd.  Als we deze lijn weten door te zetten dan zie ik het optimistisch in. We staan vijf punten achter op de koploper (Zeeburgia, red.) maar er zijn nog 63 punten te verdienen dus ik maak me niet druk.”

Kwong-Wah Steinraht, schouderblessure.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!