Home / Algemeen / De Dijk na comeback alsnog onderuit bij IJsselmeervogels

De Dijk na comeback alsnog onderuit bij IJsselmeervogels

Het zit De Dijk ook niet mee in haar debuutjaar in de Tweede Divisie. De formatie van Jochem Twisker leek op visite bij IJsselmeervogels al voor de rust geklopt, maar vocht zich na de pauze knap terug. In de slotfase stonden de Amsterdammers alsnog met lege handen: 4-3.

“Ik sta hier toch een beetje met een dubbel gevoel. De eerste helft was het lauw aan onze kant en gaven we net als het eigenlijk het hele seizoen weer te makkelijk goals weg. In de tweede helft vond ik ons na wat omzettingen de bovenliggende partij en kwamen we terecht terug tot 3-3. Ik vond dat we daarna misschien nog wel meer verdienden, maar uiteindelijk geven we toch weer te makkelijk die goal weg. Jammer, we hadden net als in het uitduel bij Koninklijke HFC (1-2 winst red.) vandaag weer een morele sta kunnen maken, maar dat is niet gelukt”, blikte Twisker terug.

De Dijk liep op De Westmaat al vroeg achter de feiten aan. Door een overtreding van Frank Schilder op Robbert Olijfveld ging de bal op de stip. Öktay Öztürk zorgde vanaf elf meter voor de 1-0. Ondanks de vroege tegengoal hield De Dijk het hoofd koel en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Tim Ruder was er dichtbij met het hoofd, maar doelman Jaimy Schaap redde knap. Na een kwartier kwamen de bezoekers wel langszij. Lars Raaijen liet Schaap met een hard schot in de kruising kansloos: 1-1. Het lukte De Dijk niet om deze stand lang vast te houden, want in de negentiende minuut tikte Berry Powell simpel binnen op aangeven van Shanon Carmelia: 2-1.

Nadat Ruder wederom een kopkans liet liggen, was het aan de overzijde na een klein half uur wederom raak. Gévero Markiet kopte de 3-1 binnen uit een corner van Mike van der Laar. In het slotkwartier had IJsselmeervogels de score kunnen vergroten. Olijfveld kreeg de grootste kans hiervoor, maar Roy Pistoor hield De Dijk in leven. Ook Powell was nog gevaarlijk maar de voormalig prof kopte te hoog.

Met de 3-1 achterstand bleef De Dijk dus nog in leven. De gasten realiseerden zich dit ook en vochten zich sterk terug in de wedstrijd. Na zestig minuten spelen stelde De Dijk namelijk weer volledig orde op zaken. De aansluitingstreffer kwam van de schoen van Damian Menzo en voormalig IJsselmeervogels-speler Tony Tol kopte de 3-3 tegen de touwen. Een tegenvaller voor de gastheren die wederom een grote kans kregen via Olijfveld. Wederom was deze kans niet besteed aan de topscorer van IJsselmeervogels.

De Dijk leek op een punt af te stevenen, maar acht minuten voor tijd ging het alsnog mis. Dit keer had Olijfveld het vizier wel op scherp. De aanvaller werd diep gestuurd en schoof de bal onder Pistoor: 4-3. De Dijk was niet meer bij machte om opnieuw terug te komen in dit duel en leed haar 21e nederlaag van het seizoen. De situatie in de kelder van de Tweede Divisie wordt met de week moeilijker voor Twisker en zijn ploeg. Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Verslag: Justin Crombeen

Fotograaf: Erik de Weerd

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)