De Dijk neemt met late winst op DOVO afscheid van Derde Divisie

De Dijk is het seizoen geëindigd als nummer voorlaatst van de Derde Divisie zaterdag. Op de slotdag wipte de ploeg van Kees Oostermeijer nog over Achilles’29 heen, nadat de Amsterdammers verrassend met 4-3 van DOVO wonnen.

Daar zag het er tot een paar minuten voor tijd niet naar uit. In de 88ste minuut hadden de bezoekers uit Veenendaal, waar Oostermeijer een verleden heeft, nog een 2-3 voorsprong te pakken. Namens DOVO maakte voormalig AFC-aanvaller Joshua Patrick een hattrick, waarmee zijn totaal voor dit seizoen op maar liefst 38 kwam. Daar stelde De Dijk-clubtopscorer Mick Christophersen twee Amsterdamse doelpunten tegenover.

In de slotfase boog de thuisploeg de achterstand om in een late 4-3 zege. Kubilay Koylu tekende voor de gelijkmaker en de winnende treffer kwam op naam van Jawhar Ahannach. Omdat Achilles’29 met 1-3 van ODIN’59 verloor, is De Dijk het seizoen niet geëindigd met de rode lantaarn in handen. De Amsterdammers pakten uit de 34 wedstrijden slechts negentien punten. Ook kregen ze de meeste goals tegen: 111.

Volgend seizoen lijkt De Dijk in de Hoofdklasse weer voor een zware klus te staan. Onder meer Christophersen (ADO’20), Bilal Amarzagouio (OFC), Judah Berefo (DOVO), Nick Borgman (SDZ), Clayd Olf (ZSGOWMS) en Mounir Darrazi (Ter Leede) hebben een andere club gevonden. Bovendien is er ook veel interesse voor Koylu. Daar tegenover staat vooralsnog alleen de komst van WVHEDW-verdediger Dennis Darnley.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Derde Divisie zaterdag.

Archieffoto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)