De Dijk verslaat Zeeburgia met 4-0

De Dijk neemt voorschot op titel

De Dijk heeft in de zondag eerste klasse A een voorschot op de titel genomen. De ploeg van Juan Fernandez Coto won zelf met 4-0 van concurrent Zeeburgia en zag ook nog eens JOS Watergraafsmeer met 0-1 verliezen van Uitgeest. Coto: “We zijn er nog lang niet. We moeten nog zes wedstrijden.” Morgen op deze website een samenvatting en reacties van het duel.

De woorden van Coto klinken geloofwaardig maar iedereen die De Dijk de afgelopen weken aan het werk heeft gezien zal raar op kijken als de ploeg geen kampioen zal worden. Inmiddels is De Dijk de meeste scorende ploeg en heeft het ook de minste tegengoals. De ontlading was dan ook groot toen na afloop werd vernomen dat ook JOS Watergraafsmeer had verloren. Het “ schrijf maar op: Wij worden kampioen” was na afloop veelvuldig te horen aan de Schelingwouderdijk.

De Dijk was beter dan Zeeburgia al liet het zich in de eerste helft te veel meeslepen in het spel van Zeeburgia. Zonder de afwezige hoofdcoach Mike Kolf, hij was met jeugdteams mee naar Frankrijk, werd de coaching overgenomen door Alian Munoz. Hij kon niet beschikken over de sterke spits Dino Cornet die geschorst was. Vooral de smaakmakers van Zeeburgia werden aan banden gelegd. Spelmaker Abdel Taki kwam er niet aan tegen Tarkan Sahin en Alje Wiltenburg schakelde Nabil el Gourari uit. Ook Rozendaal zat niet in de wedstrijd en dan is het gevaar van Zeeburgia bijna terug gebracht tot het nul punt.

Doelman Jurgen Belfor moest veelvuldig in actie komen tegen De Dijk dat vier keer scoorde
Doelman Jurgen Belfor moest veelvuldig in actie komen tegen De Dijk dat vier keer scoorde

De Dijk was in het eerste bedrijf veel meer in balbezit maar verder dan afstandsschoten van Moaad Elaakel (twee keer) kwam het niet. Zeeburgia was nog het dichtst bij een treffer toen doelman Michel van Kampen door een polletje niet tot goed uitverdedigen kwam.

Doordat doelpunten uitbleven werd de spanning voelbaar. Er werd veel gepraat binnen de lijnen. Het was dat scheidsrechter Arthur Meulman het duel goed aanvoelde waardoor er in totaal maar vijf gele kaarten vielen.

Alain Munoz (met rode jas) nam de honneurs waar bij Zeeburgia omdat Mike Kolf met jeugdteams van de club in Frankrijk zit
Alain Munoz (met rode jas) nam de honneurs waar bij Zeeburgia omdat Mike Kolf met jeugdteams van de club in Frankrijk zit

De tweede helft was nauwelijks aan de gang of de openingstreffer was een feit. Mostapha El Aamrani ging er aan de linkerkant vandoor en zijn voorzet werd door Mirano Carrilho in eigen doel gewerkt. De oud-speler van De Dijk gaf daarmee het startsignaal van de ondergang. Tien minuten later was het 3-0 en de wedstrijd gespeeld. Eerste was het Tim Ruder die scoorde en niet veel later schoot Xavier Amanda schitterend raak. De wedstrijd was gespeeld.

De 4-0 kwam nog op naam van Ruder die een mooie combinatie van Lindenbergh en El Aamrani op schitterende wijze afrondde.

Ook Ruder wilde na afloop niet te ver vooruitkijken. Ruder: “Maandag moeten we weer tegen Uitgeest en die hebben vandaag gewonnen van JOS dus we zijn er zeker nog niet maar we hebben een goede stap gemaakt.” Abdel Taki was namens Zeeburgia wat minder onduidelijk: “ Ze krijgen nog een paar zware wedstrijden maar ik denk niet dat ze dit nog weggeven.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!