De Dijk niet opgewassen tegen koploper Katwijk

De Dijk raakt de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie voorlopig nog niet kwijt. De ploeg van Jochem Twisker ging met duidelijke cijfers onderuit op bezoek bij Katwijk. De koploper was met 4-0 te sterk voor de Amsterdammers.

In de openingsfase kon De Dijk de lijstaanvoerder nog prima partij bieden. Harry Zwarthoed, vorige week vier keer trefzeker tegen FC Lienden, zag zijn schot door doelman Ricardo Kieboom over het doel worden getikt. Na een klein half uur spelen was het aan de andere kant van het veld raak. Robbert Susan stuurde De Dijk-keeper Roy Pistoor vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 1-0.

Daarna was het Amsterdamse verzet eigenlijk al gebroken. Pistoor weerhield Tweede Divisie-topscorer Marciano Mengerink nog van de 2-0, maar een verdwaalde voorzet van Kilian Berkhout verraste hem in de tweede helft. De bal verdween via de binnenkant in het net. Toen Susan enkele minuten later uit een vrije trap zelfs voor de 3-0 zorgde, was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Tot overmaat van ramp maakte Mengerink er direct daarna 4-0 van door een voorzet van Steven Sanchez Angulo binnen te tikken. Invaller Anwar Boukhizzou was nog dicht bij de Amsterdamse eretreffer, alleen wilde Kieboom hier niet aan meewerken.

Met nog drie wedstrijden te gaan en een achterstand van vier punten op de nacompetitiestreep – TEC en De Treffers moeten nog in actie komen – blijft het een lastig karwei voor De Dijk om directe degradatie te ontlopen. Volgende week komt het VVSB van voormalig Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek op bezoek aan de Schellingwouderdijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.