De Dijk ongelukkig onderuit tegen Rijnsburgse Boys

De Dijk komt in de Tweede Divisie nog niet onder de nacompetitiestreep vandaan. De ploeg van Jochem Twisker verloor op eigen veld met 0-3 van middenmoter Rijnsburgse Boys, dat de Amsterdammers vlak voor en na rust pijn deed.

In de eerste helft ging het nog gelijk op. De Dijk kreeg in de openingsfase de betere kansen. Damien Menzo trof de paal, een vrije trap van Harry Zwarthoed was een prooi voor doelman Richard van Nieuwkoop en ook Lars Raaijen vond de sluitpost op zijn weg naar de openingstreffer. Namens de Rijnsburgers eindigden twee kopballen van Dirk-Jan van den Oever over.

Vlak voor rust kwamen de gasten op voorsprong door een rake kopbal van Masies Artien uit een hoekschop van Wesley Goeman. Rijnsburgse Boys sloeg toe op de juiste momenten, want de tweede helft was vervolgens nog geen twee minuten oud toen de voorsprong werd verdubbeld. Een ongelukkige handsbal was voldoende voor een strafschop, die Goeman benutte: 0-2.

De Dijk had geen antwoord op die achterstand. Doelman Roy Pistoor wist een kopbal van Giovalli Serbony nog te keren, maar een kwartier voor tijd werd het duel alsnog beslist. Een vlugge tegenaanval kwam via Joel Tillema bij Jeffrey Jongeneelen voor de beslissende 0-3. Dat terwijl Chakib Tayeb vlak daarvoor de lat raakte namens de thuisploeg.

De Amsterdammers blijven op de vijftiende plaats staan en zien de directe degradatiezone dichterbij komen. De voorsprong op stadgenoot AFC bedraagt slechts één punt. Volgende week treft De Dijk opnieuw een tegenstander uit de Bollenstreek. Dan gaat de laagvlieger op bezoek bij FC Lisse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.