De Dijk ontsnapt bij VVIJ

De Dijk is vanavond ontsnapt aan puntverlies in de inhaalwedstrijd uit bij VVIJ. Met de hakken over de sloot werd een 0-1 zege binnen gehaald. Waar de Amsterdammers nog een goede eerste helft speelden, ging het spelpeil in de tweede helft hard naar beneden. Maar slechte wedstrijden winnen is misschien wel het belangrijkste dat er is in een seizoen. Op de ranglijst staat De Dijk namelijk wel ineens op de tweede plaats. JOSWatergraafsmeer heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Zij speelden in de beker vanavond en wonnen. Het bewijst maar weer dat De Dijk nog mee gaat doen om de prijzen dit jaar, na een beetje teleurstellend begin van het seizoen.

Clubman Jan van de Pol was erbij vanavond en zag dat de basis van De Dijk noodgedwongen enige aanpassingen kende. Mostapha El Aamrani en Said Bentohami moetsen op het laatste moment afhaken en dat vergde enige aanpassing. Toch was het Moaad El Aakel die voor De Dijk al in de tweede minuut een grote kans kreeg op aangeven van Olaf Lindenbergh. Hij schoot echter over. Tim Ruder kopte in de 13e minuut over het doel uit een corner. In de 26e minuut was het wel raak. Ruder brak door en werd met een overtreding gestopt. De scheidsrechter paste echter de voordeelregel toe en zo kon Kwong Wah Steinrath alleen op de keeper af gaan. Hij faalde niet en tekende de 0-1 aan. Voor rust moest De Dijk keeper Michel van Kampen nog een keer reddend optreden, achteraf gezien niet zijn laatste redding. Bij rust nog steeds 0-1.

Na rust een veel agressiever VVIJ en daar kon De Dijk niet goed mee omgaan. Voetballend kwam de ploeg er bijna niet meer uit en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Keeper Van Kampen was echter wel in vorm en met name in de 70ste minuut voorkwam hij een doelpunt voor VVIJ. Het was niet de enige kans voor de thuisploeg, maar De Dijk had ditmaal wel het geluk, waar het eerder in het seizoen nog wel eens bakzeil haalde. Met Van Kampen als matchwinnaar werden de drie punten meegenomen naar Amsterdam. Aanstaande zondag wacht mogelijk nog een zwaardere opgave als De Dijk op bezoek mag bij Hercules. Of er dan ook met een slechte tweede helft volstaan kan worden is de vraag.