De Dijk op effectiviteit afgetroefd door GVVV

Jochem Twisker ziet zijn De Dijk elke week een stukje beter worden. Op een stroeve openingsfase na boden de Amsterdammers prima partij tegen GVVV, de nummer drie van de Tweede Divisie, maar aan de hand van Simon Brouwer bleken de gasten een stuk effectiever: 1-3.

De oefenmeester had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd op de loopacties van de Veenendaalse aanvallers. Dat was misschien aan dovemansoren gericht, want de wedstrijd was slechts twee minuten bezig toen De Dijk al tegen een 0-1 achterstand aankeek. Jeffrey de Graaf zette Simon Brouwer vrij voor doelman Nick Borgman, die hij met een volley kansloos liet. “Het was in het begin even zoeken. Alsnog mag dat niet gebeuren”, zei Twisker. Dat terwijl de Amsterdammers met vijf man achterin stonden. “Het geniet niet mijn voorkeur met een gesloten organisatie, maar het is nu even noodzakelijk.”

In de eerste tien minuten was de thuisploeg nog even de weg kwijt, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg De Dijk meer grip op het duel. In het laatste kwartier van de eerste helft leverde dit zelfs een paar goede mogelijkheden op. Chakib Tayeb voerde zijn actie te ver door, waarna zijn schot kracht miste, een kopbal van Robert Verschraagen werd van de doellijn gehaald en oog-in-oog met Johan Jansen schoot Harry Zwarthoed recht op de sluitpost.

“Het was een redelijk gelijkwaardige wedstrijd en wij zaten er goed in”, zag Twisker. Een moment van onachtzaamheid werd de Amsterdammers na een uur spelen fataal. Vanwege een blessurebehandeling voor Frank Schilder stond De Dijk met tien man. “Op zo’n moment moeten we slim zijn en een kleine overtreding maken, zodat ik kan wisselen.” In plaats daarvan stond de verdediging niet goed opgesteld. Borgman liet een lage voorzet los, waar Brouwer in de rebound van kon profiteren: 0-2.

Ondanks de achterstand kreeg De Dijk voldoende kansen op de aansluitingstreffer. Een vrije kopkans van Alje Wiltenburg bezorgde Jansen geen gevaar, een pegel van Verschraagen had een beter lot verdiend en de doorgebroken Tony Tol mikte rakelings over. Aan de andere kant van het veld werden de ruimtes groter en daar wist GVVV goed gebruik van te maken. Soufiane Laghmouchi lanceerde Brouwer, die met een zeer fraaie lob zijn hattrick voltooide.

Na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld. Diep in de blessuretijd deed invaller Damien Menzo nog wel iets terug met een kopbal: 1-3. Ondanks de nederlaag was Twisker toch tevreden. “Als je gelijkwaardig bent aan de nummer drie, kan je daar zeker tevreden over zijn. Zij zijn alleen effectiever gebleken. Dit geeft alleen dat de groep er goed voorstaat, conditioneel kunnen we mee, dus volgende week tegen Jong Achilles is cruciaal.” Even volgt een moment van aarzeling. “Jong Achilles? Oh, dat was vorig jaar. Ach, het is nu weer jong Achilles. Het is in ieder geval een hele belangrijke wedstrijd en die moeten we winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto GVVV/Dick Gijsbertsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)