De Dijk speelde vandaag een goede wedstrijd

De Dijk pakt eerste punt tegen concurrent Zwaluwen Vlaardingen

De Dijk pakte in de slotfase van de wedstrijd tegen concurrent Zwaluwen een punt (1-1). Na een 0-1 moest het ruim 60 minuten op jacht naar de gelijkmaker en slaagde daarin. Door het 1-1 gelijkspel tegen Zwaluwen is De Dijk van de ‘hatelijke’ 0 punten af. Vleugelaanvaller Amir Riffi was de gevierde man na afloop.

Winst zat er zaterdagmiddag niet in voor de hardwerkende ploeg van trainer Andre Teuling. Eén keer winnen en De Dijk zou dichterbij kruipen. Dat was het devies. In november komen de andere twee concurrenten – Poortugaal en Feyenoord – tegen De Dijk te spelen. Bijblijven is dus noodzaak.

Het gevaar komt bij De Dijk vaak vanuit de eigen selectie dan van de tegenstanders. Dat moet De Dijk steeds pareren met jonge jongens. Zij zijn enthousiast en kunnen het ook, maar het heeft ook soms meer power nodig.

Want hoewel ook de vele jonge spelers van de Amsterdamse ploeg dit seizoen al regelmatig hebben laten zien soms prima voor de dag te kunnen komen, bleek De Dijk ook uiterst kwetsbaar op momenten. Bijvoorbeeld in de wedstrijden tegen Smitshoek (0-4) en Goes (3-0).

Dat gebeurde niet in het thuisduel met Zwaluwen. Gesteund door fanatieke supporters had De Dijk in de eerste helft vrijwel het betere van het spel. De thuisploeg wekte niet de indruk met 0 punten onderaan te staan, al werden de kansen die het creëerde niet benut.

De Dijk kwam op een 0-1 achterstand in de 26e minuut door een doelpunt van Zwaluwen aanvoerder Stefano Goncalves. Hij liet Cle Vos de Mooij kansloos met een toevalstreffer uit een afgeslagen cornerbal, die strak in de winkelhaak hing. De Dijk was op dat moment net even niet scherp en fel genoeg. Daar ontbrak dat stukje herkennen van gevaarlijke situaties.

Cle Vos de Mooij heerst in de lucht

De ploegen gaan rusten met het gevoel dat De Dijk meer de bal had, beter veldspel liet zien, maar een 0-1 achterstand. De grootste kans was voor rust voor Dihailey Darnley op een doelpunt. Zwaluwen was ontevreden over het veldspel, maar wel op een belangrijke voorsprong.

De tweede helft golft het veldspel op en neer. De Dijk had nog steeds een overwicht, maar kon dat nog niet in doelpunten uitdrukken. Beide ploegen wisselden een kwartier voor tijd. De Dijk wilde de gelijkmaker forceren. Zwaluwen wilde graag de genadeslag toedienen. Het was Amir Riffi die De Dijk in opperste beroering bracht. Zijn schot werd achter de lijn uit het doel gekopt, de scheidsrechter en grensrechter waren heel gedecideerd: 1-1.

Blijdschap na de 1-1 van Riffi

Andre Teuling: “Ik vind dat we de hele eerste helft veel beter waren. Ongelukkig op een achterstand kwamen. Dat is dan voetbal. We moeten onszelf meer belonen. Voor ons is het belangrijk dat we goed hebben gevoetbald en een puntje halen na een achterstand. Beiden geeft ons hopelijk het broodnodige vertrouwen”.

Want wil De Dijk daadwerkelijk nog écht meedoen in een strijd tegen degradatie, dan zijn de punten en elk beetje positieve ervaring heel hard nodig.