Home / Homepage / De Dijk poetst bij Wartburgia achterstand weg

De Dijk poetst bij Wartburgia achterstand weg

In de subtop van de zaterdag derde klasse A hebben Wartburgia en De Dijk de punten gedeeld. De ploeg van Ron Stoffels kwam op bezoek in Amsterdam-Oost in de slotfase goed terug van een 2-0 achterstand: 2-2.

Halverwege de eerste helft kwam Wartburgia aan de leiding. Een voorzet van Armando Cuvalaij belandde enigszins fortuinlijk in het doel van De Dijk. Direct hierna had Cuvalaij de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar een 2-0 voorsprong bleef uit. De Dijk gaf zich niet zomaar gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Toch liep de thuisploeg voor de rust verder uit. Daan Tuerlings besloot een prima individuele actie met de 2-0.

De tweede helft verliep heel anders, mede doordat Wartburgia met tien man verder moest vanwege een rode kaart voor Wanar Kelmanutu. Het duurde tot de 87ste minuut voordat De Dijk eindelijk de aansluiting gevonden had. Jules Diedhiou bracht de spanning in de slotfase terug in de wedstrijd. De bezoekers waren nog niet klaar en zetten Wartburgia onder druk. De ploeg van Hans Bergsma bezweek onder die druk. Slecht ingrijpen in de verdediging van Wartburgia zorgde voor een eigen doelpunt, waardoor de 2-2 eindstand op het scorebord kwam.

Bergsma vond het, ondanks de late treffers van De Dijk, een terecht gelijkspel. “De eerste helft hebben we goed gespeeld en dominanter. De tweede helft minder, zeker doordat kort na rust wij met tien man kwamen te staan. Dan weet je dat de tegenpartij alles gaat doen er nog iets uit te halen. Dat is De Dijk ook gelukt. Maar ik houd hier toch een ‘zuur’ gevoel aan over.”

Zijn collega aan de andere kant, Ron Stoffels, was vooral blij met de comeback van zijn ploeg. “Ik heb nog een jong team en de jongens worden alleen maar beter. Het was spannend en sportief tot in de slotfase. Zeker een verdiend punt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon