De Dijk raakt door nederlaag in Friesland verder achterop

Het degradatiedoek lijkt langzaam te vallen over derdedivisionist De Dijk. De ploeg van Kees Oostermeijer verloor zelf met 3-1 van Harkemase Boys en zag de achterstand op de nacompetitieplekken groeien naar zeven punten.

De Amsterdammers gingen dit seizoen al twee keer onderuit tegen de Friezen – in de KNVB Beker (2-1) en competitie (1-4) – en ook de derde ontmoeting leverde geen positief resultaat op. Na een halfuur opende Harkemase Boys de score. De Dijk kreeg een afgeslagen hoekschop moeilijk weg, waardoor Iloba Achuna de 1-0 achter doelman Kay Hilverink kon koppen.

De tweede helft was amper een minuut bezig toen de marge werd vergroot. Op aangeven van Berwout Beimers tikte Henny Bouius de bal in het lege doel: 2-0. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Harkemase Boys bracht de spanning namelijk zelf terug. Johnny de Vries kreeg rood vanwege een charge op Hjalmar Oomens, waardoor De Dijk ruim veertig minuten tegen tien man speelde.

Via Kubilay Koylu kwamen de bezoekers dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn schot raakte de paal. Twee minuten na die gemiste kans gooide Harkemase Boys het duel in het slot. Na een fraaie solo van Beimers mocht Kevin Mennega de 3-0 aantekenen. Dat De Dijk via Mick Christophersen nog iets terugdeed, was slechts voor de statistieken.

Door de 3-1 nederlaag blijven de Amsterdammers de rode lantaarn in handen houden. Nummer voorlaatst Achilles’29 heeft vier punten meer, Eemdijk (dat een nacompetitieplek bezet) zelfs zeven. Met nog vijf duels te gaan wordt het een hels karwei om directe degradatie te kunnen ontlopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.