Home / Algemeen / De Dijk sluit seizoen af met kleine nederlaag tegen De Treffers

De Dijk sluit seizoen af met kleine nederlaag tegen De Treffers

De Dijk heeft het seizoen in de Tweede Divisie niet kunnen afsluiten met een overwinning. De degradant ging nipt onderuit tegen De Treffers. Aan de Schellingwouderdijk verloor de ploeg van Jochem Twisker met 1-2.

De Amsterdammers begonnen niet goed aan hun laatste duel in de Tweede Divisie. De Treffers had na een minuut spelen al op voorsprong kunnen komen. Niek Versteegen bediende Coen Maertzdorf, maar De Dijk-doelman Nick Borgman voorkwam een vroege openingstreffer. Na een kwartier spelen kwam de openingstreffer er alsnog voor De Treffers. Mees Siers stuurde Niek Versteegen weg en de spits rondde oog-in-oog met Borgman beheerst af: 0-1.

De Treffers bleef na de goal de betere ploeg en na een klein half uur moest Borgman handelend optreden om de 0-2 te voorkomen na een schot van Siers. Zeven minuten voor rust redde Borgman opnieuw nadat Boy van de Beek met fraaie acties door de verdediging van De Dijk was gesoleerd. De Dijk kon in de eerste helft niet echt een vuist maken, waardoor het met een kleine achterstand ging rusten.

Na de rust kwam er een sterker De Dijk uit de kleedkamer. Raymond Baten was dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Drie minuten later viel de 1-1 alsnog door een treffer van Damien Menzo. De Treffers moest door de gelijkmaker weer op zoek gaan naar de voorsprong en deed dit ook. Pim Balkestein kopte net over uit een vrije trap van Van de Beek.

De Treffers werd weer sterker en een kwartier voor tijd viel de bevrijdende treffer voor de bezoekers. Coen Maertzdorf promoveerde een prachtige pass van Eef van Riel tot doelpunt: 1-2. De Treffers zou zich met deze stand veilig spelen en de ploeg verdedigde de voorsprong dan ook met man en macht. De Dijk gooide er nog wel een slotoffensief uit maar wist niet meer te scoren. Het toch al teleurstellende seizoen eindigde daardoor in mineur.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Tweede Divisie.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)