Home / Algemeen / De Dijk te sterk voor Purmersteijn

De Dijk te sterk voor Purmersteijn

In de zondag eerste klasse A stonden vandaag Purmersteijn en De Dijk tegenover elkaar in Purmerend. Met een ruststand van 0-1 waren in de tweede helft nog alle opties open, maar na een doelpunt van De Dijk in de 60e minuut was het duidelijk. De Amsterdammers waren sterker, creëerden meer kansen en gingen er uiteindelijk met een 0-3 overwinning vandoor.

In de eerste tien minuten was er weinig spektakel. Beide ploegen kregen een paar kleine kansjes, maar een doelpunt wilde niet vallen. Totdat in de 13e minuut Tim Ruder uit een dood spelmoment de bal hard op het doel schoot. De keeper van Purmersteijn, Tim Elmers, moest in actie komen en hield nog net de bal uit zijn doel. Deze actie schudde beide ploegen wakker. Vooral De Dijk werd een stuk alerter en joeg op een doelpunt. Dat doelpunt kwam er. In de 16e minuut speelde Mostapha El Aamrani de bal met een korte pass naar Yucel Gundogdu. De aanvoerder van De Dijk wist hier wel raad mee en schoot de bal rechts het doel in. 0-1.

Na het gevallen doelpunt, bleef het lange tijd rustig. Purmersteijn probeerde De Dijk onder druk te zetten, wat ook enigszins lukte. In de 28e minuut kreeg Purmersteijn een aardige kans vanuit een corner. Ruben Adney probeerde de korte hoek, maar dit mislukte. De bal kwam bij zijn ploeggenoot Marco Mulder uit, maar deze kon er ook geen gelijke stand van maken.

Na de rust hoopte het publiek op een beter spel. Dat kregen ze; beide ploegen begonnen fel aan de tweede helft. Binnen vijf minuten had De Dijk zijn voorsprong uit kunnen breiden, maar had Purmersteijn ook de gelijkmaker kunnen maken. Zo had De Dijk een grote kans met wisselspeler Kwong-Wah Steinrath die de bal met zijn hoofd het doel in kon koppen; echter de vingertoppen van keeper Tim Elmers zaten er nog aan. De counter van Purmersteijn had de gelijkmaker moeten zijn. Sergio Keizerweerd kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en schoot richting het doel. De bal werd geblokt door de keeper; de stuiter waarmee de bal weer bij Keizerweerd terug kwam, gaf hem een tweede kans. Ditmaal raakte hij de paal.

De Dijk kreeg na de actie van Purmersteijn nog veel grote kansen, die door eigen slordige fouten niet altijd resulteerden in doelpunten. Een paar kansen gingen er voor de Amsterdammers gelukkig wel in. Mostapha El Aamrani kreeg in de 60e minuut de bal op het randje van het strafschopgebied aangespeeld. Zonder medespelers in de buurt, moest hij alleen op de keeper af die ver zijn doel uit kwam. Hij passeerde de keeper met een schijnbeweging en schoot de bal met een boog richting het doel. Verdediger Jamel Magnee probeerde de bal er nog uit te koppen, maar deze poging maakte geen verschil. 0-2.

De 0-2 gaf De Dijk nog meer energie en de lijn werd voortgezet. In de 74e minuut kregen de Amsterdammers op ongeveer 20 meter van het doel een vrije trap. Said Bentohami kreeg de eer hem te nemen. De bal kwam gevaarlijk in de buurt van de goal en de keeper haalde de bal wat ongelukkig met zijn hand weg. Met een zwaai gooide hij de bal recht voor zijn eigen doel waar Yucel Gundogdu van De Dijk nog stond. 0-3.

Na de 0-3 was bij de Purmerenders het vuur gedoofd. Het laatste kwartier diende vooral om de achterstand niet groter te laten worden. Hier en daar was er nog een kleine kans, maar het spel was gespeeld. De Dijk stijgt langzamerhand naar de top van de zondag eerste klasse A en Purmersteijn blijft in de onderste regionen hangen.

Trainer Juan-Fernandez Coto van De Dijk was na afloop van de wedstrijd duidelijk. ‘Er was maar één terechte winnaar en dat waren wij. We hadden het eigenlijk in de eerste helft al af moeten maken, want met een 1-0 voorsprong laat je de hoop bij de tegenstander leven. In de tweede helft hebben we meer druk gezet en dat leverde resultaat op. We hadden veel meer doelpunten kunnen maken, maar dat hebben we zelf laten liggen.’

Trainer Constatijn Schouten was teleurgesteld, maar vond het een verdiende overwinning voor De Dijk. ‘Ik had na de eerste helft nog wel vertrouwen in de gelijkmaker, maar als je naar het spel keek was het klasseverschil duidelijk. Purmersteijn creëerde wel kansjes, maar De Dijk creëerde hele grote kansen. Tegen een ploeg als De Dijk moet je goed voetballen en dat hebben wij vandaag niet laten zien’.

Verslag Anouschka Nuyens
foto’s Reinoud Buijs

Doelpuntenmakers Yucel Gundogdu en Mostapha El Aamrani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)