De Dijk verpulvert Blauw Wit

De Dijk heeft vanmiddag in zondag 1A  met maar liefst 7-2 Blauw Wit verpulverd. Gezien het aantal kansen dat de ploeg uit Amsterdam Noord kreeg, was het geen onterechte uitslag. Blauw Wit probeerde het, maar was kwalitatief niet in staat om De Dijk bij te benen. De Dijk laat weer eens zien dat het bij de favorieten hoort en kon nu wel negentig minuten lang doordrukken. Voor Blauw Wit is het een zwaar seizoen. De trainerswissel van Ulrich Landvreugd naar Jack de Gier werpt voorlopig nog geen vruchten af.

Het verlies tegen JOSWatergraafsmeer van vorige week was De Dijk niet in de koude kleren gaan zitten. Vanaf het begin wilde de ploeg vandaag tegen Blauw Wit voluit spelen voor de overwinning. Chakib Tayeb schoot al in de 4e minuut op de paal en ook Tim Ruder kreeg in de 12e minuut een goede kans. Deze gingen er niet in en even leek er weer een doemscenario voor De Dijk klaar te liggen toen Clifton Wijnals met een prachtig schot Blauw Wit op 0-1 zette. Na een half uur kon ook De Dijk scoren. Moaad El Aakel bracht de ploegen op gelijke hoogte. Even later werd De Dijk verder in het zadel geholpen door een eigen goal van Blauw Wit. Gezien het spelbeeld en de kansenverhoudingen was deze 2-1 ruststand meer dan terecht.

In de tweede helft deed De Dijk er nog een schepje bovenop en combineerde het een aantal keren goed richting de goal van de tegenstander. Tayeb profiteerde in de 65e minuut en maakte er 3-1 voor De Dijk van. Het leek er niet op dat Blauw Wit zich nog in de wedstrijd kon knokken. Toch beet het nog even van zich af toen Justice Onyenuforo er 3-2 van maakte. Daarna was het gedaan met de ploeg uit Sloten. De laatste twintig minuten werd het overklast en Mostapha El Aamrani kon de 4-2 en de 5-2 aantekenen. Het slotakkoord was voor de ingevallen Kwong-Wah Steinrath. Hij maakte er nog 6-2 en 7-2 van.

Een duidelijke overwinning dus voor De Dijk en trainer Juan Fernandez Coto kon dan ook tevreden zijn.
Coto:’Wij waren denk ik oppermachtig en ik vind het terechte overwinning. In de eerste helft vergeten we wel om meer goals te maken. In de tweede helft lukte dat wel gelukkig. Ik heb er deze week ook flink op gehamerd, dat we de hele wedstrijd moeten blijven voetballen. Ik moet de ploeg een compliment maken. Dat hebben ze goed gedaan vandaag.’

Volgende week moet De Dijk inhalen bij Purmersteijn. Bij winst stijgt de ploeg naar de 4e plaats. Voor Blauw Wit is het snel vergeten. De ploeg moet zich klaarstomen voor de inhaalwedstrijd tegen directe concurrent AFC 34 volgende week.

Foto’s: Reinoud Buijs en Rob Beense