Home / Algemeen / De Dijk wil voor eind volgende week nieuwe selectie rond hebben

De Dijk wil voor eind volgende week nieuwe selectie rond hebben

Nu het seizoen ten einde is en er afscheid werd genomen van de Tweede Divisie, wordt bij De Dijk hard gewerkt om voor volgend seizoen een Derde Divisie-waardige selectie op de been te krijgen. Inmiddels zijn er al twee testwedstrijden gespeeld en de Amsterdammers willen voor eind volgende week de spelersgroep rond hebben.

Bij de bekendmaking van Kees Oostermeijer en Viggo Waas als het nieuwe trainersduo werd al bekend dat de club een andere koers gaat varen. Spelers moeten graag bij De Dijk willen spelen en de Derde Divisie zien als een niveau waar zij zich in de kijker kunnen spelen. Sindsdien hebben zo’n 55 spelers zich gemeld in Amsterdam-Noord. Met een aantal spelers is de club zelfs in een vergevorderd stadium.

“De Dijk is een vereniging die nog steeds in trek is”, zegt teammanager Peter Oosterbeek. “Ik dacht dat het iets rustiger zou worden. Eigenlijk zou ik stoppen, maar ik wil en kan de club niet in de steek laten. Nu krijg ik de hele dag telefoontjes. Daar zitten ook Divisie-waardige spelers tussen, veelal jongens die graag in Amsterdam willen voetballen. Belangrijk is ook dat wij teruggaan naar twee keer in de week trainen. Wij gaan niet meer betalen, het gaat ons om de faciliteiten en wij willen ervoor zorgen dat de selectie meer een connectie krijgt met de rest van de vereniging.”

Zondag werd er afscheid genomen van de huidige spelersgroep en technische staf. “Ik heb heel veel respect voor de spelers en de staf die gebleven zijn om netjes het seizoen af te maken”, vervolgt Oosterbeek. Slechts vier spelers hebben nog geen nieuwe club gevonden voor volgend seizoen: Kevin Westmaas, Chakib Tayeb, Damien Menzo en Adham el Idrissi. De Dijk houdt de deur op een kier voor een langer verblijf van die vier spelers. “Maar”, zegt Oosterbeek ook, “we kunnen ze niet bieden wat ze het afgelopen seizoen kregen. Het gaat ons om het faciliteren van zaken rondom de selectie en dat ze op een mooi podium kunnen spelen.”

Ook is het nog niet duidelijk in welke afdeling De Dijk volgend seizoen actief is. De club is van origine een zondagvereniging, al lopen er gesprekken tussen het bestuur en de KNVB om mogelijk de overstap te maken naar de Derde Divisie zaterdag. De voetbalbond zit opnieuw met de handen in het haar omdat de Derde Divisie zondag net als vorig seizoen lijkt over te lopen na de degradatie van Achilles’29 en De Dijk en nacompetitievoetbal voor TEC.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)