De Dijk wint na zwak begin van Fortuna Wormerveer

Hoofdklasser De Dijk heeft haar eerste poulewedstrijd in de districtsbeker met 4-0 gewonnen van zondag eersteklasser Fortuna Wormerveer, de ploeg van voormalig OFC-trainer Martin de Groot. Na een 1-0 ruststand duurde het erg lang voordat de beslissing definitief viel. Bud Water scoorde twee keer.

Dijk Fortuna 2 ROb Beense

De uitslag doet vermoeden dat het makkelijk ging voor de Amsterdammers, maar niets is minder waar. Fortuna Wormerveer, vorig seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse, schoot fel uit de startblokken en kreeg twee goede mogelijkheden om de score te openen. Het was aan doelman Michel van Kampen te danken dat de ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee in die fase geen doelpunt tegen kregen.

Dijk Fortuna 5Rob Beense

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam De Dijk steeds beter in de wedstrijd. Eerste miste de van AFC overgekomen Damien Menzo nog een grote mogelijkheid, maar in de 38ste minuut was het wel raak toen Mostapha el Aamrani voor de 1-0 wist te zorgen.

Dijk Fortuna LUinge Rob Beense 3

In de tweede helft hielden de Amsterdammers het initiatief en vloeiden de krachten bij Fortuna langzaam weg. Toch duur de het tot een kwartier voor tijd voordat de wedstrijd definitief werd beslist. Scheidsrechter Roelof Luinge gaf De Dijk een meer dan terechte strafschop. Yannick de Wit faalde niet vanaf elf meter en zette de Amsterdammers op 2-0.

Yannick de Wit

Het verzet van Fortuna Wormerveer was toen gebroken. De Dijk liep nog uit naar 4-0 door twee doelpunten van Bud Water . Volgende week woensdag gaat De Dijk op bezoek bij CSW. Een overwinning in Wilnis betekent automatisch plaatsing voor de eerste knock-out ronde.