Home / Algemeen / De Dijk wordt in laatste halfuur overlopen door Noordwijk

De Dijk wordt in laatste halfuur overlopen door Noordwijk

Tot de zestigste minuut leek er voor derdedivisionist De Dijk een stunt in de maak tegen koploper Noordwijk. Even aanzetten door de gasten en een verrassende 1-0 voorsprong van de ploeg van Kees Oostermeijer veranderde in een 1-5 nederlaag.

Het begon allemaal goed voor de Amsterdammers. Na zeven minuten knalde Bilal Amarzagouio de 1-0 binnen. Vlak daarvoor had De Dijk het nodige geluk toen een inzet van Rob Overvliet (ex-Amstelveen) via de onderkant van de lat uit het doel stuiterde. De lat hielp de thuisploeg ook aan het einde van de eerste helft. Het aluminium voorkwam een gelijkmaker van Tjeerd Westdijk, waardoor De Dijk met een voorsprong kon gaan rusten.

Ook in de tweede helft hield deze marge even stand en kreeg De Dijk zelfs de betere mogelijkheden op een treffer, maar lag doelman Roy Rondeltap enkele keren in de weg. Toen Noordwijk na een uur spelen via Brayen Bröcker op gelijke hoogte kwam, was het Amsterdamse verzet gebroken. Daarna ging het vrij hard. Binnen tien minuten liepen de bezoekers uit naar een 1-3 voorsprong door goals van Raies Roshanali en Emiel Wendt.

De Dijk slaagde er niet meer in om het spel van het eerste uur door te trekken. Op individuele kwaliteit ontsnapte Noordwijk aan duur puntverlies. Wendt en Bröcker zorgden uiteindelijk voor de 1-5 eindstand. Omdat concurrent Achilles’29 van Eemdijk won, heeft De Dijk nu een achterstand van vijf punten op de nacompetitieplekken. Er staan voor de hekkensluiter nog zes duels op het programma om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag

Foto’s José Mol

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend