Home / Algemeen / De Dijk (zaterdag) brengt beste vrienden Ben Vis en Ron Stoffels samen

De Dijk (zaterdag) brengt beste vrienden Ben Vis en Ron Stoffels samen

Ze kennen elkaar vanuit hun jeugdjaren, groeiden samen op bij Rood Wit A, gaven onderling het trainersstokje over bij DRC en komende zomer worden beste vrienden Ben Vis en Ron Stoffels weer herenigd. De twee willen het zaterdagelftal van De Dijk naar de tweede klasse helpen.

Al jaren willen ze samen iets gaan doen in het voetbal. De Dijk, de fusieclub van hun jeugdliefde Rood Wit A, was de meest logische plek daarvoor. Daar is ook meerdere keren over gesproken. “De Zondag 1 was helemaal booming, daar zaten ze niet te wachten op Ben Vis als trainer. Da’s logisch, want ik heb er de diploma’s niet voor. Voor de Zaterdag 1 was er nooit een plan. Dat is er nu wel.”

Dit seizoen had Vis een sabbatical ingelast, al bleef hij als Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw gewoon actief bij Waterwijk. De oefenmeester had weer zin om aan de slag te gaan. “De elftallen waar toekomst in zit, liggen niet voor het oprapen. Nu heb ik de kans om weer iets op te bouwen”, zegt Vis, die zich aansluit bij het project dat Stoffels en Ronald Kat twee jaar geleden hebben opgezet. Waar twee kapiteinen op één schip vaak niet werkt, zijn zij daar niet bang voor. Ze kunnen lezen en schrijven met elkaar en gaan zelfs elk jaar samen met de families op vakanties. “Ik ben de kapitein, maar Ron en ik denken er precies hetzelfde over. Ik denk niet dat er iets is wat tussen de vriendschap kan komen.”

De plannen zijn duidelijk: De Dijk wil met het zaterdagelftal naar de tweede klasse, zoals bijna elk team in de derde klasse A. “Maar wij hebben ook een Onder-19 die Derde Divisie speelt en dat heeft niet iedereen”, volgt daar meteen achteraan. “Er staat al een groep jonge jongens die goed kunnen voetballen, maar ook veel moeten leren. De selectie is goed en het plan wat er ligt is goed. Anders was ik er ook niet ingestapt.”