De Dijk (zaterdag) diep in blessuretijd alsnog naast Kadoelen

Promovendus De Dijk heeft de eerste wedstrijd in de zaterdag derde klasse A niet kunnen opluisteren met een overwinning. De derby tegen Kadoelen eindigde onbeslist: 2-2. In de 96ste minuut werd het eerste punt veiliggesteld voor de ploeg van Ron Stoffels.

Op eigen veld koos Kadoelen er bewust voor om zich terug te laten zakken tegen het talentvolle De Dijk. De bezoekers kregen hierdoor de eerste kansen. Nadat een schot van Schadrac Leijgraaff in de tweede minuut werd geblokt door Kadoelen-verdediger Mitchell de Vries, was het acht minuten later wel raak. De Vries ging behoorlijk in de fout, waardoor Danny van de Kolk de bal over de jarige Mike Oudshoorn kon koppen: 0-1.

De thuisploeg kon hier weinig tegenover stellen. De Dijk zat goed in de wedstrijd, maar kwam vaak niet verder dan het strafschopgebied. Het werd een duel waarin geknokt moest worden om elke meter. Zo ging Kadoelen-aanvoerder Mitch van Ankeren vol door op doelman Ruben Geervliet, die met pijn de eerste helft uitspeelde. Nadat de wedstrijd tien minuten had stilgelegen voor de blessurebehandeling, kwam Kadoelen beter in de wedstrijd. Landrij Monni snoepte de bal van Bas van de Spek af en verschalkte ook de uitgekomen Geervliet: 1-1.

De Dijk wilde zo snel mogelijk de voorsprong weer herstellen. Tot ieders verbazing zag scheidsrechter Van Langen een strafschop in een blok van Dave Dekker, terwijl de afdruk van de bal op zijn buik zichtbaar was. De toegekende penalty werd echter zwak ingeschoten door Leijgraaff, waardoor Oudshoorn deze kon keren. Nog voor de rust kwam Kadoelen juist aan de leiding. Sergio Vlijter profiteerde van een fout bij De Dijk en zijn schot werd licht getoucheerd, net voldoende om onder de lat in het net te vallen: 2-1.

In de rust bleek dat Geervliet echt niet verder kon. Van de Kolk moest noodgedwongen zijn plaats innemen, omdat de reservedoelman vanwege een blessure ontbrak. In de tweede helft beperkte Kadoelen zich tot tegenhouden. In 45 minuten tijd werd slechts één schot gelost door de thuisploeg, die Van de Kolk knap uit de hoek haalde. De Dijk zocht naar de gelijkmaker, alleen werd hiervoor te vaak de lange bal gehanteerd.

Kadoelen probeerde ieder moment aan te grijpen om het spel te vertragen, terwijl er veel hachelijke momenten ontstonden in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter telde er elf minuten blessuretijd aan toe. In de 96ste minuut werd het verzet doorbroken. De ingevallen Racid Maaziz kreeg de bal vlak voor het doel voor zijn voeten, zijn inzet werd van richting veranderd en liet Oudshoorn kansloos voor de 2-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.