Home / Algemeen / De Dijk (zaterdag) verslaat Kadoelen met duidelijke cijfers

De Dijk (zaterdag) verslaat Kadoelen met duidelijke cijfers

Door een overtuigende overwinning op Kadoelen heeft De Dijk de aansluiting met de subtop van de zaterdag derde klasse A gevonden. De ploeg van Ron Stoffels was op eigen veld met 5-2 te sterk voor de stadgenoot.

De derby is eigenlijk nooit echt een wedstrijd geworden. De Dijk was vanaf minuut één scherper en combineerde makkelijker in de harde wind. In de tweede minuut moest Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn bij een scrimmage twee keer handelend optreden. Een kleine tien minuten later kreeg De Dijk wel loon naar werken. Danny van de Kolk kon op het vijandelijke doel aflopen en legde de bal breed op Tom Wormhoudt voor de 1-0.

De thuisploeg verslapte na de voorsprong en Kadoelen kon hierdoor in de wedstrijd groeien. Landry Monni had de kans op de gelijkmaker, maar zag zijn penalty, nadat Mitch van Ankeren werd gevloerd, eenvoudig gekeerd worden door keeper Ruben Geervliet. Vijf minuten hierna dachten de bezoekers op gelijke hoogte te komen. Een lange bal van achteruit werd door iedereen van De Dijk gemist en Van Ankeren kon hierdoor de 1-1 maken. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd, waardoor de gelijkmaker niet doorging.

In de 25ste minuut was Van Ankeren alsnog trefzeker uit de kluts. Dit was voor De Dijk het teken om weer aan te zetten. Tien minuten na de gelijkmaker was de voorsprong weer hersteld. Van de Kolk kon makkelijk wegdraaien om de bal vervolgens heerlijk in de kruising te schieten. Nog voor de rust werd het zelfs 3-1. Een schot van de mee opgekomen linksback Jules Diedhiou werd niet goed verwerkt door Oudshoorn, waardoor Shadraq Leijgraaff de bal eenvoudig binnen kon tikken.

Na de rust gooide de thuisploeg het duel al snel in het slot. Hierbij moet wel worden gezegd dat Kadoelen de doelpunten kinderlijk eenvoudig weggaf. Een voorzet van Jaouad Aarbi (vorig seizoen nog Kadoelen) werd door de vrijstaande Leijgraaff tot doelpunt gepromoveerd en drie minuten later ging Aarbi over het uitgestoken been van Udo San A Jong. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen, die met volle overtuiging werd benut door Wormhoudt: 5-1.

De bezoekers wilden zich niet naar de slachtbank laten leiden en deden in de zestigste minuut iets terug. Bryan Fleysman stelde Monni in staat de 5-2 te maken. De wedstrijd was overigens allang beslist. De laatste dertig minuten waren van een zeer bedenkelijk niveau. De Dijk consolideerde de voorsprong, was alleen nog gevaarlijk uit standaardsituaties en Kadoelen kon niet meer uitrichten dan twee schoten van Monni en Van Ankeren (allebei naast).

De Dijk heeft door de overwinning de zevende plek verstevigd. Kadoelen zakte juist weer naar de voorlaatste plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman