De Dijk zet Pancratius terug op aarde

De Dijk heeft vanmiddag met een 3-0 winst Pancratius weer even met beide benen op de grond gezet. Op de uitslag was helemaal niets af te dingen en had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. Hiermee kwam er een einde aan de goede reeks van Pancratius. De Dijk bewees vandaag dat er zeker rekening met de ploeg moet worden gehouden in zondag 1A. De aanwezige kwaliteit is enorm en als de kansen benut worden, zullen veel ploegen het moeilijk krijgen in Schellingwoude.

De eerste tien minuten moesten de beide ploegen elkaar even aftasten. Pancratius was toch de koploper en De Dijk toonde daar respect voor. Na een kwartier was het Mouad Elaakel van De Dijk die een goede actie over links maakte en terug legde op Chakib Tayeb. Zijn inzet kon door Pancratius van de lijn worden gehaald. Elaakel en met name Tayeb bleken balvaste dribbelaars waar Pancratius erg veel moeite mee had. Een paar minuten later was het wederom Elaakel die een dribbel maakte over links en weer terug legde. Ditmaal op Alje Wittenburg, die via een verdediger kon inschieten en voor de 1-0 zorgde. Een terechte voorsprong. De Dijk had de controle en onder leiding van de ervaren Olaf Lindenbergh was er een kwaliteitsverschil. Het enige kwartier dat Pancratius van zich liet spreken was het laatste kwartier voor rust. De acties werden echter te ver doorgevoerd, waar Edip Biberoglu en Dwayne Bunsee namens de Badhoevedorpers eerder konden schieten. Nadat Mostapha el Aamrani namens De Dijk nog alleen op keeper Roy Schut van Pancratius af moest gaan, maar de laatste kon redden, kreeg Biberoglu voor rust de grootste kans. Na een goede actie van Syrano Morrison, verzuimde Biberoglu van dichtbij de gelijkmaker te scoren. Hij raakte de lat. Met 1-0 mochten beide ploegen gaan rusten.

Chakib Tayeb van De Dijk smaakmaker vanmiddag

Na rust kwam Pancratius er niet echt meer aan te pas. Tayeb van De Dijk werd steeds onhoudbaarder en El Aamrani tekende bijna de 2-0 aan, maar faalde. Ook de 18 jarige Frenk Teuling kon de rebound niet binnen werken. Teuling is trouwens het bewijs dat er ook bij De Dijk zo langzamerhand jeugdspelers door beginnen te stromen naar het eerste elftal, waar de club de naam heeft alleen maar spelers van buitenaf te halen. Na een uur maakte Teuling plaats voor de van een blessure terug gekeerde Kwong –Wah Steinraht en dat was te merken. De Dijk drong aan en uit een dood spelmoment werd het 2-0. Elaakel schoot de bal uit een vrije trap wat gelukkig via de muur binnen. Steinraht schoot daarna nog voorlangs, alvorens Tayeb de wedstrijd definitief op slot gooide. Na een aanval die hij zelf opzette, kon hij de rebound van Elaakel binnen schieten. 3-0 en wedstrijd gespeeld. Restte nog een klein kansje voor Steinraht, alvorens de uitstekende leidsman Martin Wateler affloot. De Dijk pakte terecht de drie punten en Pancratius staat weer even met beide benen op de grond. De ploeg van Ton Pronk zal zich moeten herpakken voor de thuiswedstrijd tegen VVIJ volgende week. De Dijk hoopt dan de goede lijn voort te zetten tegen het laag geklasseerde AFC 34.

Vrije trap Moaad Elaakel via de muur erin

Routinier Olaf Lindenbergh (38) van De Dijk vond de uitslag terecht.
Lindenbergh:’Het was een terechte uitslag. We begonnen sterk en buiten het laatste kwartier voor rust, waren we de betere ploeg. Het is ook geen geheim dat wij mee willen doen om promotie. We scoren alleen te moeilijk. Ook vandaag. Voor rust hadden we al afstand moeten nemen. We creëren echt wel genoeg kansen.’

Ook zijn trainer Juan Fernandez Coto was het met hem eens.
Coto:’Er was vandaag maar één ploeg die verdiende om te winnen en dat waren wij. Toch vind ik dat we voorin nog niet effectief genoeg zijn. We hebben een goede voorhoede, maar maken nog te weinig doelpunten. Als je dan niet oppast krijg je net voor rust ook nog de gelijkmaker om je oren.’

Over de op papier makkelijke wedstrijd tegen AFC 34 van volgende week is Coto voorzichtig.
Coto:’Er zijn geen makkelijke wedstrijden in deze klasse’.

Foto’s: Reinoud Buijs