Home / Algemeen / De Dijk ziet doelman Roy Pistoor naar FC Lisse vertrekken

De Dijk ziet doelman Roy Pistoor naar FC Lisse vertrekken

Roy Pistoor is de negende speler van tweededivisionist De Dijk die voor volgend seizoen ergens anders onderdak heeft gevonden. De 28-jarige sluitpost, die de tweede seizoenshelft werd gehuurd van Almere City FC, verkast naar competitiegenoot FC Lisse.

Pistoor kwam in de winterstop naar Amsterdam-Noord om het gat dat was ontstaan na het tussentijdse vertrek van Jeroen Verhoeven en Stan Bijl op te vullen. Hij stond tien wedstrijden onder de lat van De Dijk en kreeg daarin 25 tegentreffers te verwerken. Zijn contract in Almere werd niet verlengd, waardoor de voormalig doelman van AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport en FC Volendam voor volgend seizoen zonder club zat.

Die heeft hij gevonden in FC Lisse, dat zelf op zoek moest naar een nieuwe eerste keeper nadat het contract van Brian van der Werff (ex-Ajax) per direct werd ontbonden na een incident tijdens het duel tegen IJsselmeervogels. “Een winnaar, motivator, een trainingsbeest, een man met ervaring en gewoon een uitstekende doelman”, spreekt Lisse lovend over de kersverse aanwinst.

Foto: Joop Kappert